Grillowany ser suluguni w mące z pietruszką

chrupiąca przekąska, która niespodziewanie rozpływa się w ustach.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 17 g
tłuszcze 55 % 27 g
węglowodany 10 % 5 g
329 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

pikantne, pikantne Gruzińskie jedzenie to świetna opcja zarówno na świąteczny stół, jak i na co dzień. Cechy gotowania smażonego suluguni to prostota przepisu i elementarna wydajność.
weź główkę sera(w sklepach czasami można kupić porządnego suluguni). Pokrój ser na kawałki o grubości 1 centymetra. Zwiń każdy plasterek w mące, a najlepiej w bułce tartej. Dobrze rozgrzej patelnię na kuchence, rozpuść masło i zanurz kawałki sera w rozgrzanym oleju. Gdy tylko utworzy się rumiana skorupa-oryginalne danie jest gotowe, usuń z patelni.
możesz smażyć warzywa z serem: pomidory w plasterkach, ziemniaki i suluguni na wierzchu, ale musisz wszystko pokroić bardzo cienko, w przeciwnym razie warzywa pozostaną surowe.
gorący ser podawaj na talerzach z dużą ilością zieleni.
dobrze byłoby wypić dobre gruzińskie wino i powiedzieć oryginalny Toast.
na przykład taki:
kiedy Bóg uformował człowieka z gliny, został mu jeden mały kawałek. Zapytał : - Czego jeszcze potrzebujesz, człowieku? Mężczyzna miał nogi, ręce i głowę, jakby wszystko było na swoim miejscu.
- chcę szczęścia-powiedział mężczyzna.
wtedy Bóg dał mu kawałek gliny i powiedział:
- oślep go sam.
za nasze szczęście!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Suluguni - 290   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g

Podobne przepisy