skład / składniki
gotowanie krok po kroku
pikantne, pikantne Gruzińskie jedzenie to świetna opcja zarówno na świąteczny stół, jak i na co dzień. Cechy gotowania smażonego suluguni to prostota przepisu i elementarna wydajność.
weź główkę sera(w sklepach czasami można kupić porządnego suluguni). Pokrój ser na kawałki o grubości 1 centymetra. Zwiń każdy plasterek w mące, a najlepiej w bułce tartej. Dobrze rozgrzej patelnię na kuchence, rozpuść masło i zanurz kawałki sera w rozgrzanym oleju. Gdy tylko utworzy się rumiana skorupa-oryginalne danie jest gotowe, usuń z patelni.
możesz smażyć warzywa z serem: pomidory w plasterkach, ziemniaki i suluguni na wierzchu, ale musisz wszystko pokroić bardzo cienko, w przeciwnym razie warzywa pozostaną surowe.
gorący ser podawaj na talerzach z dużą ilością zieleni.
dobrze byłoby wypić dobre gruzińskie wino i powiedzieć oryginalny Toast.
na przykład taki:
kiedy Bóg uformował człowieka z gliny, został mu jeden mały kawałek. Zapytał : - Czego jeszcze potrzebujesz, człowieku? Mężczyzna miał nogi, ręce i głowę, jakby wszystko było na swoim miejscu.
- chcę szczęścia-powiedział mężczyzna.
wtedy Bóg dał mu kawałek gliny i powiedział:
- oślep go sam.
za nasze szczęście!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g