smażone kurki z ziemniakami

nie wiesz, jak zadowolić domowników? Ten przepis Ci pomoże! Lubisz grzyby? Uwielbiam je tylko zbierać, prawie nie jem, jeśli tylko słone, a potem trochę. Ale mogę gotować i powiem bez przechwalania się-bardzo smaczne. Mogę podzielić się kulinarnym przepisem na kurki z ziemniakami. Grzyby-jedzenie poważne, przemyślane. Musisz je gotować z miłością i umiejętnościami. Wydawało się to łatwiejsze-wrzuciłem go do wrzącej wody, posoliłem, po 15 minutach wrzuciłem do durszlaka, Usmażyłem i gotowe. Nie tu było. Gdzie jest miłość? Gdzie jest chęć traktowania domu czymś wyjątkowo smacznym? Tutaj przydaje się mój przepis. Wydawałoby się, że wszystko jest proste, ale uwielbiam gotować i w rezultacie wyjątkowy smak. Moim głównym sekretem kurków z ziemniakami jest to, że gotuję wszystko osobno.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 20 % 3 g
węglowodany 67 % 10 g
67 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

najpierw gotuję ziemniaki w mundurkach. Schładzam i czyszczę. Kroję na plasterki i smażymy każdy z osobna. Kurki są dokładnie myte i gotowane przez 15 minut. Oczywiście nie możesz gotować-będą bardziej aromatyczne, ale potem używam bulionu do przygotowania sosu, o tym następnym razem. Gotowane kurki smażę z cebulą, najpierw cebulą, potem kurkami. Dodaję rozgotowane ziemniaki, sól i trochę pieprzu. Na stole podaję ze śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Kurki - 13   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy