Stynka smażona na oleju roślinnym w jajku i mące

ulubiona ryba z Petersburga! Pyszne i apetyczne! Cóż, nie ma kulinarnego przepisu na smażyć zapach. Co go usmażyć, wrzucić do oleju i gotowe. Ale jeśli naprawdę, naprawdę chcesz, powiem Ci, jak ugotować pyszny zapach. Najważniejsze jest, aby kupić rybę na czas, gdy nadal pachnie, a nie złośliwy gromadnik. Pachnie, jest delikatny, piękny, cały jakby srebrny, półprzezroczysty. Ale na razie idzie na tarło, ale z tarła jest już gromadnikiem, a srebro znika z jej boków, a przezroczystość jest tracona. I łapią go wyłącznie w kwietniu. Podczas gdy woda jest jeszcze zimna, porusza się na tarło i zbliża się do brzegu, aby można ją było zabrać gołymi rękami, jeśli się nie wyślizgnie – nadal jest śliska, zaraza.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 13 g
tłuszcze 38 % 11 g
węglowodany 17 % 5 g
175 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

bierzemy zapach i zamieniamy go w Jedzenie. Możesz użyć takiego jedzenia z piwem i kwaskiem, lub możesz, jeśli jesteś bardzo inteligentny-z winem. Myjemy ryby i (dla inteligentnych) czyścimy. To prawda, że ta sprawa jest ponura i kłopotliwa, zapach jest mały. Sól i pieprz. Woda zeszła z ryby, a potem panierują ją w mące. Dla amatora możesz najpierw zanurzyć jajko, a następnie mąkę, ale po prostu nie wytrzymuję tego wszystkiego.

jak smażyć zapach: połóż rybę na patelni w rozgrzanym oleju i smaż z obu stron. Ale nie mogę czekać tak długo, więc wlewam dużo oleju do głębokiej patelni i wrzucam tam rybę, mieszam łyżką cedzakową, aby równomiernie usmażyć, a następnie do durszlaka, spuścić olej i zjeść. Zjedz go z ziemniakami, warzywami i bez niczego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pachnidło - 91   kcal/100g

Podobne przepisy