Dziayu - pieczona wieprzowina
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
w zimnej wodzie rozcieńczyć skrobię, dodać sos sojowy.
mięso pokroić w kostkę, lekko posolić, posypać pieprzem, polać powstałą mieszanką sosu sojowego. Trzymaj tak przez pół godziny.
następnie po prostu usmaż mięso na patelni z olejem roślinnym.
gdy pieczona wieprzowina jest gotowa, pięknie podawaj ją na liściach sałaty lub ze szpinakiem z warzywami.
mięso pokroić w kostkę, lekko posolić, posypać pieprzem, polać powstałą mieszanką sosu sojowego. Trzymaj tak przez pół godziny.
następnie po prostu usmaż mięso na patelni z olejem roślinnym.
gdy pieczona wieprzowina jest gotowa, pięknie podawaj ją na liściach sałaty lub ze szpinakiem z warzywami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g