pieczony zapach

chcesz zjeść pyszną smażoną rybę? Smelt to najlepszy wybór! Rozpoczął się sezon pachnący! Cała stolica kulinarna została przeniesiona do Piotra! To, co pachnie Narodowym bdudo Petera, zrozumiałem natychmiast, gdy tylko zobaczyłem góry tej pachnącej ryby na każdym kroku pod koniec kwietnia. Oferuję ci brzydki prosty przepis na tę rybę, ale sekret napiszę później.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 10 g
tłuszcze 57 % 17 g
węglowodany 10 % 3 g
199 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowaliśmy niezbędne produkty.Nie ma ich tak wielu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka w lezon

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Myjemy zapach, usuwamy skrzela i wnętrzności przez otwór w pobliżu głowy. Posil i pozostaw na 20 minut na zimno.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zanurz rybę w jajku

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie zwiń w mąkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I smaż na dobrze rozgrzanej patelni

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Oto nasz zapach

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dekorujemy podstawę dania i podajemy. Pamiętaj, aby umieścić pokrojone ogórki!

a teraz twój sekret. Prawdopodobnie zauważyłeś już świeży ogórek w składzie składników, prawda? Więc to nie przypadek. Zapach jest z nim blisko spokrewniony, żywi się zooplanktonem, młodymi rybami i kawiorem oraz pachnie świeżymi ogórkami. Dlatego najlepiej podawać go ze świeżym ogórkiem. ale dlatego pachnie ogórkiem, więc nikt nie znalazł dokładnej odpowiedzi, wydaje się, że feromony są obecne, za pomocą których się rozmnaża. Może któryś z was wie dokładniej, napisz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pachnidło - 91   kcal/100g

Podobne przepisy