smażone linie z cebulą

ściegi z cebulą - dla miłośników przysmaków grzybowych! To danie kojarzy mi się z wiosną i początkiem sezonu grzybowego. Linie są delikatne i pachnące, ale nie należy ich podawać dzieciom. To proste i niezwykłe danie, które jest szczególnie cenione przez prawdziwych grzybiarzy. Ogólnie rzecz biorąc, surowe linie są uważane za trujące, więc musisz być z nimi ostrożny i przestrzegać wszystkich środków ostrożności i technologii gotowania.
AlexaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 40 % 4 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

więc zaczynamy gotować:

pieczarki dokładnie myjemy, moczymy przez 15 minut, a następnie ponownie myjemy. Zwykle w takich grzybach jest dużo piasku.
zalej linie wrzącą wodą, zagotuj, spuść wodę i spłucz.
ponownie napełnij gorącą osoloną wodą, gotuj, aż grzyby ugotują się raz na pięć.
obierz i posiekaj cebulę, smaż ją w oleju roślinnym na lekko złoty kolor.
dodaj grzyby i smaż przez 10-15 minut na średnim ogniu pod pokrywką, od czasu do czasu mieszając.
podawaj smażone grzyby z ziemniakami. Dodaj sól.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Grzyby - 24   kcal/100g

Podobne przepisy