smażone linie z cebulą
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
więc zaczynamy gotować:
pieczarki dokładnie myjemy, moczymy przez 15 minut, a następnie ponownie myjemy. Zwykle w takich grzybach jest dużo piasku.
zalej linie wrzącą wodą, zagotuj, spuść wodę i spłucz.
ponownie napełnij gorącą osoloną wodą, gotuj, aż grzyby ugotują się raz na pięć.
obierz i posiekaj cebulę, smaż ją w oleju roślinnym na lekko złoty kolor.
dodaj grzyby i smaż przez 10-15 minut na średnim ogniu pod pokrywką, od czasu do czasu mieszając.
podawaj smażone grzyby z ziemniakami. Dodaj sól.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby - 24 kcal/100g