kaszanka smażona na patelni
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Kiełbasę kroimy w plastry, cebulę w półpierścienie.
2. Podgrzej olej roślinny na patelni, rozłóż kiełbasę i cebulę.
3. Sól i pieprz do smaku.
4. Smaż każdy kawałek kiełbasy z obu stron przez około 2 minuty - tak, aby powstała rumiana chrupiąca skórka.
5. Podawaj na stole z kromką chleba żytniego lub jako danie główne z dodatkiem.
w każdym razie będzie niezwykle smaczny! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kaszanka - 274 kcal/100g