naleśniki z nadzieniem jabłkowym na kefirze

proste i apetyczne danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Dość szybki przepis na nadziewane naleśniki z soczystym nadzieniem jabłkowo-orzechowym i pachnącym cynamonem na kefirze, które mile zaskoczą wspaniałym smakiem i na pewno przypadną do gustu wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 23 % 7 g
węglowodany 65 % 20 g
156 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i dość szybko przygotować przepyszne nadziewane naleśniki z nadzieniem jabłkowym na kefirze, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania przewiewnych naleśników jabłkowych z orzechami włoskimi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto, weź obszerną miskę i rozbij do niej trzy jaja kurze, a następnie wlej do niej pół łyżeczki soli, dwie łyżki cukru, dodaj trzy łyżki oleju roślinnego i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów 2,5% kefiru o temperaturze pokojowej do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź drobne sito i przesiej trzysta gramów mąki pszennej premium do głębokiej miski, a następnie wlej przesianą mąkę do miski z płynną bazą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj grubą podstawę ciasta.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej pozostałe dwieście pięćdziesiąt mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej do miski o jednolitej podstawie i mieszaj ciasto, aż będzie gładkie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej około dwustu pięćdziesięciu mililitrów wrzącej wody do miski z ciastem i wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej pół łyżeczki sody do miski z ciastem na końcu i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw miskę z przygotowanym ciastem na trzydzieści minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Aby przygotować nadzienie, obierz i pokrój cztery duże jabłka w cienkie paski, a następnie umieść patelnię na kuchence i włóż do niej pokrojone jabłka, pięćdziesiąt gramów masła i wlej siedemdziesiąt gramów cukru.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej jedną lub dwie łyżeczki cynamonu na patelnię, a następnie włóż do niej pięćdziesiąt gramów drobno startego i trochę prażonego orzecha włoskiego.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Stale mieszaj i smaż jabłka w wysokiej temperaturze pieca, a następnie ostudź przygotowane nadzienie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Umieść odpowiednią patelnię na kuchence i podgrzej, a następnie posmaruj ją niewielką ilością oleju roślinnego, wlej do niej wymaganą ilość ciasta o wielkości patelni, a następnie usmaż naleśniki z obu stron w temperaturze pieca większej niż średnia i rozłóż je na talerzu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż jedną łyżkę gotowanego, schłodzonego nadzienia na jednej krawędzi każdego naleśnika.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Złóż brzegi naleśników i zwiń je w ciasne bułki, a następnie rozłóż ugotowane nadziewane naleśniki na talerzu.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na przepis na nadziewane naleśniki na kefirze z soczystym nadzieniem jabłkowo-orzechowym i pachnącym cynamonem, którym nie można się oprzeć! Ten aromatyczny deser z wysokiej jakości ciasta z budżetowym nadzieniem jest dostępny dla wszystkich bez wyjątku i zawsze pomoże gospodyniom domowym, które chcą rozpieszczać swoich krewnych pysznym przysmakiem! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal / 100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal / 100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal / 100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy