skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i dość szybko przygotować przepyszne nadziewane naleśniki z nadzieniem jabłkowym na kefirze, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania przewiewnych naleśników jabłkowych z orzechami włoskimi.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź obszerną miskę i rozbij do niej trzy jaja kurze, a następnie wlej do niej pół łyżeczki soli, dwie łyżki cukru, dodaj trzy łyżki oleju roślinnego i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów 2,5% kefiru o temperaturze pokojowej do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 4:
Weź drobne sito i przesiej trzysta gramów mąki pszennej premium do głębokiej miski, a następnie wlej przesianą mąkę do miski z płynną bazą.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj grubą podstawę ciasta.
Krok 6:
Wlej pozostałe dwieście pięćdziesiąt mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej do miski o jednolitej podstawie i mieszaj ciasto, aż będzie gładkie.
Krok 7:
Wlej około dwustu pięćdziesięciu mililitrów wrzącej wody do miski z ciastem i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:
Wlej pół łyżeczki sody do miski z ciastem na końcu i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw miskę z przygotowanym ciastem na trzydzieści minut.
Krok 9:
Aby przygotować nadzienie, obierz i pokrój cztery duże jabłka w cienkie paski, a następnie umieść patelnię na kuchence i włóż do niej pokrojone jabłka, pięćdziesiąt gramów masła i wlej siedemdziesiąt gramów cukru.
Krok 10:
Wlej jedną lub dwie łyżeczki cynamonu na patelnię, a następnie włóż do niej pięćdziesiąt gramów drobno startego i trochę prażonego orzecha włoskiego.
Krok 11:
Stale mieszaj i smaż jabłka w wysokiej temperaturze pieca, a następnie ostudź przygotowane nadzienie.
Krok 12:
Umieść odpowiednią patelnię na kuchence i podgrzej, a następnie posmaruj ją niewielką ilością oleju roślinnego, wlej do niej wymaganą ilość ciasta o wielkości patelni, a następnie usmaż naleśniki z obu stron w temperaturze pieca większej niż średnia i rozłóż je na talerzu.
Krok 13:
Rozłóż jedną łyżkę gotowanego, schłodzonego nadzienia na jednej krawędzi każdego naleśnika.
Krok 14:
Złóż brzegi naleśników i zwiń je w ciasne bułki, a następnie rozłóż ugotowane nadziewane naleśniki na talerzu.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na przepis na nadziewane naleśniki na kefirze z soczystym nadzieniem jabłkowo-orzechowym i pachnącym cynamonem, którym nie można się oprzeć! Ten aromatyczny deser z wysokiej jakości ciasta z budżetowym nadzieniem jest dostępny dla wszystkich bez wyjątku i zawsze pomoże gospodyniom domowym, które chcą rozpieszczać swoich krewnych pysznym przysmakiem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal / 100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal / 100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g