skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować paszteciki rybne z mielonego mintaja z panierowanym dressingiem warzywnym na patelni, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania domowych kotletów z jednorodnej mielonej ryby.
Krok 2:
Aby przygotować sos warzywny, weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej około dwóch łyżek oleju roślinnego, a następnie rozłóż wstępnie pokrojoną na ćwiartki jedną główkę cebuli i jedną średnią marchewkę startą na drobnej tarce.
Krok 3:
Wymieszaj warzywa na patelni i smaż je w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 4:
Weź głęboką miskę i włóż do niej trzy pokrojone kawałki białego bochenka, a następnie wlej sto mililitrów mleka o temperaturze pokojowej do miski i namocz kawałki bochenka w mleku.
Krok 5:
Włóż jeden ząbek czosnku, który przeszedł przez prasę, na patelnię z cebulą i marchewką, a następnie wymieszaj i kontynuuj smażenie warzyw przez minutę, a następnie wyłącz kuchenkę i ostudź przygotowany sos.
Krok 6:
Weź maszynkę do mięsa z dużym grillem i przepuść przez nią jeden kilogram fileta z mintaja, gotowaną smażoną roślinę warzywną, kawałki bochenka namoczone w mleku i włóż do obszernej miski, a następnie dodaj do niej sól do smaku.
Krok 7:
Wlej pięćdziesiąt gramów kaszy manny do miski i dodaj do niej mieszankę mielonej czerni z czerwoną papryką do smaku.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż uzyskasz gładką mieloną rybę z dressingiem warzywnym.
Krok 9:
Odłóż miskę ugotowanej mielonej ryby i pozostaw na dwadzieścia minut, podczas których wymieszaj ją dwa razy.
Krok 10:
Po upływie czasu weź wymaganą ilość mięsa mielonego i zrób z niego naleśnik, a następnie rozłóż na nim mały kawałek masła.
Krok 11:
Zbierz ciasto z mięsa mielonego i uformuj kotlet, który następnie ubij w dłoniach, aby kotlet dobrze zachował swój kształt i nie rozpadł się podczas smażenia.
Krok 12:
Uformowane kotlety rozwałkować w bułce tartej zmieszanej z mąką pszenną i ułożyć na talerzu.
Krok 13:
Wlej trzy łyżki oleju roślinnego do patelni umieszczonej na kuchence i podgrzej, a następnie włóż do niej kotlety i smaż je z jednej strony na złoty kolor na średniej temperaturze pieca.
Krok 14:
Odwróć kotlety smażone z jednej strony na złoty kolor na patelni i przykryj pokrywką, a następnie smaż je na minimalnej temperaturze pieca, aż będą całkowicie ugotowane przez dziesięć minut.
Krok 15:
Połóż ugotowane placki rybne na talerzu i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na gotowanie ciast rybnych z jednorodnego mielonego mintaja na patelni! Niezrównane delikatne, miękkie i pachnące kotlety z niedrogich ryb bez wątpienia przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem! Pamiętaj, aby przygotować soczyste domowe kotlety z dostępnej dla każdej ryby morskiej zgodnie z proponowanym przez nas przepisem, a na pewno nie pożałujesz! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Filet z mintaja - 72 kcal/100g