kotlety z mielonej ryby z kaszą manną na patelni

szybkie danie dostępne dla każdej ryby morskiej! Dość prosty przepis na przygotowanie soczystych i delikatnych domowych kotletów z jednorodnego mielonego mintaja z panierowanym smażeniem warzyw, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 11 g
tłuszcze 30 % 8 g
węglowodany 30 % 8 g
151 kcal
IG: 22 / 22 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować paszteciki rybne z mielonego mintaja z panierowanym dressingiem warzywnym na patelni, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania domowych kotletów z jednorodnej mielonej ryby.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować sos warzywny, weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej około dwóch łyżek oleju roślinnego, a następnie rozłóż wstępnie pokrojoną na ćwiartki jedną główkę cebuli i jedną średnią marchewkę startą na drobnej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj warzywa na patelni i smaż je w wysokiej temperaturze pieca.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź głęboką miskę i włóż do niej trzy pokrojone kawałki białego bochenka, a następnie wlej sto mililitrów mleka o temperaturze pokojowej do miski i namocz kawałki bochenka w mleku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż jeden ząbek czosnku, który przeszedł przez prasę, na patelnię z cebulą i marchewką, a następnie wymieszaj i kontynuuj smażenie warzyw przez minutę, a następnie wyłącz kuchenkę i ostudź przygotowany sos.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź maszynkę do mięsa z dużym grillem i przepuść przez nią jeden kilogram fileta z mintaja, gotowaną smażoną roślinę warzywną, kawałki bochenka namoczone w mleku i włóż do obszernej miski, a następnie dodaj do niej sól do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej pięćdziesiąt gramów kaszy manny do miski i dodaj do niej mieszankę mielonej czerni z czerwoną papryką do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż uzyskasz gładką mieloną rybę z dressingiem warzywnym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Odłóż miskę ugotowanej mielonej ryby i pozostaw na dwadzieścia minut, podczas których wymieszaj ją dwa razy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po upływie czasu weź wymaganą ilość mięsa mielonego i zrób z niego naleśnik, a następnie rozłóż na nim mały kawałek masła.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zbierz ciasto z mięsa mielonego i uformuj kotlet, który następnie ubij w dłoniach, aby kotlet dobrze zachował swój kształt i nie rozpadł się podczas smażenia.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Uformowane kotlety rozwałkować w bułce tartej zmieszanej z mąką pszenną i ułożyć na talerzu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej trzy łyżki oleju roślinnego do patelni umieszczonej na kuchence i podgrzej, a następnie włóż do niej kotlety i smaż je z jednej strony na złoty kolor na średniej temperaturze pieca.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Odwróć kotlety smażone z jednej strony na złoty kolor na patelni i przykryj pokrywką, a następnie smaż je na minimalnej temperaturze pieca, aż będą całkowicie ugotowane przez dziesięć minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Połóż ugotowane placki rybne na talerzu i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na gotowanie ciast rybnych z jednorodnego mielonego mintaja na patelni! Niezrównane delikatne, miękkie i pachnące kotlety z niedrogich ryb bez wątpienia przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem! Pamiętaj, aby przygotować soczyste domowe kotlety z dostępnej dla każdej ryby morskiej zgodnie z proponowanym przez nas przepisem, a na pewno nie pożałujesz! Smacznego! 
 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Filet z mintaja - 72   kcal/100g

Podobne przepisy