skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj ciasto: ubij jajka, dodaj sól, cukier, ciepłe mleko, dodaj mąkę i ubij mikserem.
Krok 2:
Pokrój grzyby w kostkę, spuszczając z nich płyn. Ser zetrzeć na grubej tarce, szynkę pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekaj cebulę. Wymieszaj wszystko, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Rozgrzej patelnię, nakłuj kawałek tłuszczu widelcem i nasmaruj patelnię. Posmaruj smalcem patelnię przed każdym naleśnikiem.
Krok 4:
Wylej ciasto, włóż pieczeń i lekko dociśnij szpatułką. Posyp odrobiną ciasta.
Krok 5:
Usmaż Nasz Naleśnik na złoty kolor i bardzo ostrożnie odwróć na drugą stronę. Wystarczy trochę "przyprawić" naleśnik szpatułką, aby przyprawa chwyciła się i nie odpadła.
Krok 6:
Oto taki naleśnik, który powinniśmy zrobić.
Krok 7:
Nasze pyszne i satysfakcjonujące naleśniki są gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g