naleśniki z pieczarkami marynowanymi

nawet początkująca gospodyni może ugotować te pyszne naleśniki! Ten przepis na naleśniki jest jednym z ulubionych w naszej rodzinie. Naleśniki są bardzo obfite i bardzo smaczne!
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 8 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 38 % 10 g
145 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj ciasto: ubij jajka, dodaj sól, cukier, ciepłe mleko, dodaj mąkę i ubij mikserem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój grzyby w kostkę, spuszczając z nich płyn. Ser zetrzeć na grubej tarce, szynkę pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekaj cebulę. Wymieszaj wszystko, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozgrzej patelnię, nakłuj kawałek tłuszczu widelcem i nasmaruj patelnię. Posmaruj smalcem patelnię przed każdym naleśnikiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wylej ciasto, włóż pieczeń i lekko dociśnij szpatułką. Posyp odrobiną ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Usmaż Nasz Naleśnik na złoty kolor i bardzo ostrożnie odwróć na drugą stronę. Wystarczy trochę "przyprawić" naleśnik szpatułką, aby przyprawa chwyciła się i nie odpadła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oto taki naleśnik, który powinniśmy zrobić.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasze pyszne i satysfakcjonujące naleśniki są gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal / 100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal / 100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy