kotlety z mielonego kurczaka z gałką muszkatołową

bardzo szybkie danie z produktów budżetowych! Dość prosty przepis na gotowanie delikatnych i pachnących kotletów z kurczaka z cebulą i ziemniakami na patelni, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 14 g
tłuszcze 30 % 8 g
węglowodany 19 % 5 g
142 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i szybko przygotować delikatne kotlety z kurczaka z cebulą i ziemniakami na patelni, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do gotowania kotletów z domowego mielonego kurczaka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować mięso mielone, weź jeden kilogram fileta z kurczaka i pokrój na kawałki, a następnie weź maszynkę do mięsa z dużym grillem i przełóż przez nią kawałki kurczaka, dwie główki cebuli i dwa ząbki czosnku do obszernej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź drobną tarkę i zetrzyj dwa lub trzy obrane ziemniaki na talerzu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż starte ziemniaki z talerza do miski z mielonym kurczakiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski z mielonym kurczakiem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlać do wspólnej miski do smaku Zira, kolendra, gałka muszkatołowa, mieszanka papryki i sól.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i dobrze ubij ugotowane mięso mielone, aby wydostało się nadmiar powietrza.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź wymaganą ilość mięsa mielonego i włóż do niego kawałek mrożonego masła.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Uformuj placek o wymaganym rozmiarze.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej, uformować i ułożyć na desce do krojenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Weź patelnię, najlepiej z grubym dnem i umieść ją na włączonym piecu, a następnie wlej do niej około trzech do czterech łyżek oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż do niej kotlety i smaż je z jednej strony przez cztery do pięciu minut na złoty kolor w temperaturze pieca nieco większej niż średnia.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Odwróć kotlety na patelni i przykryj pokrywką, a następnie przełącz kuchenkę na niską temperaturę i kontynuuj smażenie kotletów przez dziesięć do piętnastu minut, aż będą ugotowane.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na szybkie gotowanie nieporównywalnie smacznych i soczystych kotletów z kurczaka! Przygotowanie dania z drobiu zawsze wymaga pewnych umiejętności kulinarnych, ale nawet początkująca gospodyni domowa może ugotować nasz przepis. Pamiętaj, aby ugotować kotlety z wysokiej jakości domowego mielonego kurczaka na patelni, które pozostają delikatne, zachowują niezrównany aromat i bez wątpienia pokochają wiele z ich niezapomnianym smakiem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy