skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować pyszną gorącą przekąskę z pieczonej cukinii z tuńczykiem, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania apetycznego i delikatnego dania w piekarniku.
Krok 2:
Aby przygotować przekąskę, pokrój cztery młode cukinie na porcje, które następnie w dwóch krokach włóż do garnka z wrzącą wodą na kuchence i blanszuj cukinię przez trzy do czterech minut, a następnie rozłóż je na dużym talerzu.
Krok 3:
Na przemian wydrążaj wszystkie blanszowane kawałki cukinii.
Krok 4:
Weź patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie wlej do niej jedną lub dwie łyżki oleju roślinnego i rozłóż wstępnie drobno posiekaną połowę główki cebuli, a następnie okresowo mieszaj i smaż na dużym ogniu kuchenki.
Krok 5:
Pokrój rdzenie cukinii w dość drobną kostkę.
Krok 6:
Rozłóż pokrojone rdzenie cukinii na patelni z cebulą, a następnie okresowo mieszaj i smaż na dużym ogniu kuchenki.
Krok 7:
Rozbij i włóż jedno jajko kurze do głębokiej miski, a następnie dodaj trochę soli do smaku i dokładnie ubij.
Krok 8:
Wrzuć sto gramów tuńczyka w puszce do miski z ubitym jajkiem kurzym.
Krok 9:
Dodaj pięćdziesiąt gramów małych kawałków chleba pełnoziarnistego bez drożdży do wspólnej miski, bazylię do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 10:
Weź prasę i przepuść przez nią jeden ząbek czosnku, który włóż na patelnię z cukinią, a następnie dodaj sól do smaku, mieszankę czarnej i czerwonej papryki i wymieszaj wszystkie składniki razem, a następnie smaż cukinię przez dwie minuty i pozwól im ostygnąć przez chwilę.
Krok 11:
Włóż smażoną i lekko schłodzoną cukinię z patelni do miski z tuńczykiem i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 12:
Wypełnij puste miejsca z cukinii wymaganą ilością przygotowanego nadzienia i rozłóż je na blasze do pieczenia, którą wstępnie posmaruj jedną lub dwiema łyżkami oleju roślinnego, a następnie wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni.
Krok 13:
Cukinię z tuńczykiem pieczemy w piekarniku przez pięć do siedmiu minut, po czym wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i ułóż przygotowaną przekąskę na porcjach.
Krok 14:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na szybki i dość prosty przepis na przygotowanie gorącej przekąski z pieczonej cukinii z tuńczykiem w puszce w piekarniku. Apetyczne i niedrogie danie wykonane z cukinii pieczonej w standardowym piekarniku w kształcie łodzi z nadzieniem z pulpy cukinii i tuńczyka wzbogaca dietę w białko, witaminy, pierwiastki śladowe i nadaje się do podania na świątecznym stole! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g