nadziewane łódki z cukinii z tuńczykiem

niedrogi apetyczny posiłek wzbogacony białkiem i witaminami! Dość szybki przepis na przygotowanie gorącej przekąski z pieczonej cukinii z tuńczykiem w puszce w piekarniku, która mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 50 % 6 g
64 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować pyszną gorącą przekąskę z pieczonej cukinii z tuńczykiem, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania apetycznego i delikatnego dania w piekarniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować przekąskę, pokrój cztery młode cukinie na porcje, które następnie w dwóch krokach włóż do garnka z wrzącą wodą na kuchence i blanszuj cukinię przez trzy do czterech minut, a następnie rozłóż je na dużym talerzu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na przemian wydrążaj wszystkie blanszowane kawałki cukinii.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie wlej do niej jedną lub dwie łyżki oleju roślinnego i rozłóż wstępnie drobno posiekaną połowę główki cebuli, a następnie okresowo mieszaj i smaż na dużym ogniu kuchenki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój rdzenie cukinii w dość drobną kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż pokrojone rdzenie cukinii na patelni z cebulą, a następnie okresowo mieszaj i smaż na dużym ogniu kuchenki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozbij i włóż jedno jajko kurze do głębokiej miski, a następnie dodaj trochę soli do smaku i dokładnie ubij.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wrzuć sto gramów tuńczyka w puszce do miski z ubitym jajkiem kurzym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj pięćdziesiąt gramów małych kawałków chleba pełnoziarnistego bez drożdży do wspólnej miski, bazylię do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź prasę i przepuść przez nią jeden ząbek czosnku, który włóż na patelnię z cukinią, a następnie dodaj sól do smaku, mieszankę czarnej i czerwonej papryki i wymieszaj wszystkie składniki razem, a następnie smaż cukinię przez dwie minuty i pozwól im ostygnąć przez chwilę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż smażoną i lekko schłodzoną cukinię z patelni do miski z tuńczykiem i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wypełnij puste miejsca z cukinii wymaganą ilością przygotowanego nadzienia i rozłóż je na blasze do pieczenia, którą wstępnie posmaruj jedną lub dwiema łyżkami oleju roślinnego, a następnie wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Cukinię z tuńczykiem pieczemy w piekarniku przez pięć do siedmiu minut, po czym wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i ułóż przygotowaną przekąskę na porcjach.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na szybki i dość prosty przepis na przygotowanie gorącej przekąski z pieczonej cukinii z tuńczykiem w puszce w piekarniku. Apetyczne i niedrogie danie wykonane z cukinii pieczonej w standardowym piekarniku w kształcie łodzi z nadzieniem z pulpy cukinii i tuńczyka wzbogaca dietę w białko, witaminy, pierwiastki śladowe i nadaje się do podania na świątecznym stole! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy