kiełbasy cevapcici w boczku

spodoba się wszystkim bez wyjątku! Kiełbasy cevapcici w boczku to przepis na serbską kuchnię.
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 67 % 29 g
węglowodany 7 % 3 g
349 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do mięsa mielonego dodaj jajko, majonez, drobno posiekaną cebulę i czosnek przepuszczony przez prasę czosnkową. Sól, pieprz. Dokładnie ubij tę masę blenderem lub ponownie przepuść przez maszynę do mięsa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Uformuj cienkie kiełbaski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kiełbasy owinąć ukośnymi paskami boczku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć cevapcici w boczku na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Możesz to również zrobić na grillu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy