kiełbasy cevapcici w boczku
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do mięsa mielonego dodaj jajko, majonez, drobno posiekaną cebulę i czosnek przepuszczony przez prasę czosnkową. Sól, pieprz. Dokładnie ubij tę masę blenderem lub ponownie przepuść przez maszynę do mięsa.
Krok 2:
Uformuj cienkie kiełbaski.
Krok 3:
Kiełbasy owinąć ukośnymi paskami boczku.
Krok 4:
Smażyć cevapcici w boczku na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Możesz to również zrobić na grillu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g