skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować soczyste kotlety z mielonego mięsa bez dodawania jaj kurzych z dodatkiem domowych ziemniaków, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania delikatnych i soczystych kotletów mięsnych.
Krok 2:
Aby przygotować kotlety, weź obszerną miskę i włóż do niej sześćset gramów wstępnie ugotowanego mięsa mielonego według własnego gustu i pragnienia, a następnie drobno posiekaj jedną główkę cebuli, dwa lub trzy ząbki czosnku i włóż do miski z mielonym mięsem.
Krok 3:
Weź drobną tarkę i zetrzyj na talerzu dwa średnie ziemniaki, które następnie włóż do miski z mielonym mięsem.
Krok 4:
Dodaj sól, mieszankę mielonej papryki, kolendrę, zirę i czarny pieprz do wspólnej miski do smaku.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie, a następnie odstaw miskę i odstaw mięso mielone na piętnaście do dwudziestu minut i zaparz.
Krok 6:
Po upływie czasu uformuj paszteciki o wymaganej wielkości z gotowanego mięsa mielonego.
Krok 7:
Rozwałkuj kotlety w odrobinie mąki pszennej do smaku i rozłóż je na talerzu.
Krok 8:
Umieść patelnię na kuchence i wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego, który następnie podgrzej na średniej temperaturze pieca, a następnie włóż kotlety na patelnię i smaż je z jednej strony przez cztery minuty.
Krok 9:
Po upływie czasu obróć kotlety na patelni, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj smażenie kotletów przez dziesięć do piętnastu minut w niskiej temperaturze pieca.
Krok 10:
Połóż ugotowane kotlety na talerzu i podawaj.
Krok 11:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na przepis na przygotowanie bardzo smacznych i soczystych domowych kotletów z wcześniej przygotowanego mięsa mielonego według własnego gustu z życzeniem z ziemniakami bez dodawania jaj kurzych. Przepis na te domowe kotlety podbija dostępność, łatwość przygotowania i minimalną ilość niezbędnych do tego składników. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g