Mieszane kotlety mielone bez jajek z surowymi ziemniakami

cóż, bardzo prosty przepis na wspaniałe danie mięsne! Szybkie w przygotowaniu delikatne i soczyste domowe kotlety z mielonego mięsa z ziemniakami bez dodawania jajek, które ze względu na swój smak z pewnością przypadną do gustu wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 57 % 21 g
węglowodany 22 % 8 g
252 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak gotować soczyste kotlety z mielonego mięsa bez dodawania jaj kurzych z dodatkiem domowych ziemniaków, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania delikatnych i soczystych kotletów mięsnych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować kotlety, weź obszerną miskę i włóż do niej sześćset gramów wstępnie ugotowanego mięsa mielonego według własnego gustu i pragnienia, a następnie drobno posiekaj jedną główkę cebuli, dwa lub trzy ząbki czosnku i włóż do miski z mielonym mięsem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź drobną tarkę i zetrzyj na talerzu dwa średnie ziemniaki, które następnie włóż do miski z mielonym mięsem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sól, mieszankę mielonej papryki, kolendrę, zirę i czarny pieprz do wspólnej miski do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie, a następnie odstaw miskę i odstaw mięso mielone na piętnaście do dwudziestu minut i zaparz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po upływie czasu uformuj paszteciki o wymaganej wielkości z gotowanego mięsa mielonego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozwałkuj kotlety w odrobinie mąki pszennej do smaku i rozłóż je na talerzu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść patelnię na kuchence i wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego, który następnie podgrzej na średniej temperaturze pieca, a następnie włóż kotlety na patelnię i smaż je z jednej strony przez cztery minuty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po upływie czasu obróć kotlety na patelni, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj smażenie kotletów przez dziesięć do piętnastu minut w niskiej temperaturze pieca.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Połóż ugotowane kotlety na talerzu i podawaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na przepis na przygotowanie bardzo smacznych i soczystych domowych kotletów z wcześniej przygotowanego mięsa mielonego według własnego gustu z życzeniem z ziemniakami bez dodawania jaj kurzych. Przepis na te domowe kotlety podbija dostępność, łatwość przygotowania i minimalną ilość niezbędnych do tego składników. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy