skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować pyszne kotlety z białej kapusty z przyprawami i ziołami na odchudzanie, które z pewnością przypadną do gustu wielu? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania dietetycznych kotletów z kapusty z kaszą manną.
Krok 2:
Drobno posiekaj i posiekaj jeden kilogram białej kapusty.
Krok 3:
Rozłóż posiekaną kapustę na suchej patelni umieszczonej na kuchence i dodaj do niej sól do smaku.
Krok 4:
Od czasu do czasu mieszając dusić kapustę na patelni, przykrywając ją pokrywką przez około siedem minut w wysokiej temperaturze pieca, a następnie wlać sto pięćdziesiąt mililitrów śmietany lub mleka na patelnię.
Krok 5:
Rozłóż jedną łyżkę masła na patelni i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 6:
Przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj duszenie kapusty przez siedem minut, nie zapominając o okresowym mieszaniu.
Krok 7:
Wlej jedną trzecią łyżeczki gałki muszkatołowej na patelnię z kapustą, jedną trzecią łyżeczki mieszanki czerwonej i czarnej papryki, jedną trzecią łyżeczki kolendry i pół łyżeczki papryki.
Krok 8:
Dodaj trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę na patelnię i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przenieś duszoną kapustę z patelni do obszernej miski i ostudź.
Krok 9:
Dość drobno posiekaj natkę pietruszki, koperek, zieloną cebulę do smaku i włóż posiekane warzywa do miski z kapustą.
Krok 10:
Drobno posiekaj jedno ugotowane jajko kurze i włóż do wspólnej miski.
Krok 11:
Wlej sto dziesięć gramów semoliny do wspólnej miski.
Krok 12:
Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski.
Krok 13:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki i odstaw miskę na pęcznienie semoliny na dwadzieścia do trzydziestu minut.
Krok 14:
Po upływie czasu wymieszaj wszystkie składniki w misce i uformuj paszteciki.
Krok 15:
Uformowane placki rozwałkuj w bułce tartej i nadaj im pożądany kształt.
Krok 16:
Ułóż uformowane kotlety na patelni rozgrzanej z dodanymi dwiema łyżkami oleju roślinnego i smaż je na złoty kolor z jednej strony.
Krok 17:
Odwróć kotlety na patelni, a następnie przykryj pokrywką i smaż kotlety przez trzy do czterech minut, aż będą ugotowane.
Krok 18:
Aby przygotować sos, włóż śmietanę do miski do smaku, posiekane warzywa z czosnkiem przepuszczonym przez prasę, sól, mieszankę czarnej i czerwonej papryki i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 19:
Ugotowane kotlety układamy na porcjowanych talerzach i podajemy do stołu z przygotowanym sosem. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
przygotowanie pysznych kotletów z białej kapusty z kaszą manną nie wymaga dużego wysiłku, ale efekt końcowy z pewnością cię zadowoli i na pewno okaże się nawet u początkujących hostess. Ten przepis na robienie kotletów z kapusty z ziołami i przyprawami bez dodatku mąki przyda się każdemu bez wyjątku, zwłaszcza tym, którzy podążają za swoją sylwetką i postanowili zrzucić kilka dodatkowych kilogramów przed wakacjami. Kotlety z kapusty zawierają minimum kalorii i są niezbędne do przestrzegania diety.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g