szaszłyki wieprzowe w majonezie na patelni grillowej

Twój mężczyzna się nie oprze! Niesamowicie smaczne, proste i domowe! Taki kebab w majonezie można przygotować nie tylko w naturze, ale także w domu. Ten przepis kulinarny nauczyłem się od znajomych. Uwielbiają pikantne i pikantne potrawy z przyprawami i przyprawami. Jeśli należysz do fanów takiego jedzenia, a szczególnie lubisz kebaby, ten przepis kulinarny jest dla ciebie. Staram się jeść prawidłowo, więc rzadko jem pikantne i tłuste, ale ten kebab wieprzowy w majonezie okazał się szczególnie smaczny i aromatyczny, czego nie mogłem się oprzeć.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 11 g
tłuszcze 59 % 20 g
węglowodany 9 % 3 g
235 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

aby Kebab odniósł sukces, musisz wybrać odpowiednie mięso. Poradzono mi, żebym wziął tę część tuszy wieprzowej, która znajduje się wzdłuż grzbietu na jej szyi. Inaczej nazywa się osheek. Pokrój mięso na kawałki o wymiarach 4x4cm. Pokroiliśmy go w kostkę. Włóż mięso do garnka. Pieprz, sól. Następnie włóż cebulę. Pamiętaj o mięsie i cebuli rękami,aby sok poszedł. Następnie przygotuj marynatę. Dla niego bierzemy Twój ulubiony majonez i musztardę. Wymieszaj je ze sobą. Wlej marynatę do rondla. Wymieszaj mięso i cebulę w marynacie. Przykryj patelnię pokrywką i moczyć marynatę przez 6 godzin. Następnie smaż na grillu do miękkości.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy