szaszłyki wieprzowe w majonezie na patelni grillowej
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby Kebab odniósł sukces, musisz wybrać odpowiednie mięso. Poradzono mi, żebym wziął tę część tuszy wieprzowej, która znajduje się wzdłuż grzbietu na jej szyi. Inaczej nazywa się osheek. Pokrój mięso na kawałki o wymiarach 4x4cm. Pokroiliśmy go w kostkę. Włóż mięso do garnka. Pieprz, sól. Następnie włóż cebulę. Pamiętaj o mięsie i cebuli rękami,aby sok poszedł. Następnie przygotuj marynatę. Dla niego bierzemy Twój ulubiony majonez i musztardę. Wymieszaj je ze sobą. Wlej marynatę do rondla. Wymieszaj mięso i cebulę w marynacie. Przykryj patelnię pokrywką i moczyć marynatę przez 6 godzin. Następnie smaż na grillu do miękkości.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g