skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować kotlety, przygotuj niezbędne składniki. Wieprzowina może wziąć szynkę lub węglan. Najważniejsze jest to, że wygodnie jest pokroić na porcje do bicia. Użyję szynki wieprzowej. Wybierz mięso, które nie zostało zamrożone, w przeciwnym razie po rozmrożeniu wszystkie soki odejdą, a kotlety będą suche.
Krok 2:
Pokrój wieprzowinę na porcje o grubości 1,5-2 centymetrów.
Krok 3:
Aby ubić, połóż kawałek mięsa na desce i przykryj folią spożywczą. Ubij mięso młotkiem do gotowania natychmiast na folii. Folia zapobiegnie rozpryskiwaniu się soku z mięsa, a brzegi kawałka nie pękną podczas ubijania. W ten sposób pokonaj wszystkie kawałki.
Krok 4:
Przygotuj blachę do pieczenia. Przykryj go papierem do gotowania. Połóż ubite mięso na blasze do pieczenia. Wszystkie kawałki do smaku posyp trochę solą i przyprawami. Jako przyprawę można użyć mielonego czarnego pieprzu. Możesz też mieć coś bardziej aromatycznego, na przykład rozmaryn lub bazylię.
Krok 5:
Umyj pomidory i pokrój na pół. Usuń kucyk. Następnie pokrój każdą połowę na plasterki.
Krok 6:
Twardy ser zetrzyj na drobnej lub średniej tarce. Na każdym kawałku kotleta ułóż pokrojone pomidory i obficie posyp tartym serem.
Krok 7:
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 190 stopni na 40 minut. Gotowe danie zmieni kolor na złoty, a ser się stopi. Sok będzie aktywnie wydzielany z mięsa i będzie pachniał bardzo aromatycznie podczas pieczenia. Skoncentruj się na stopniu gotowania w piekarniku: oznacza to, że czas gotowania może zająć więcej/mniej niż 40 minut.
Krok 8:
Wyjmij gotowe kotlety z piekarnika,ułóż na talerzach i podawaj. Świetnie nadają się jako samodzielni ludzie. Ale w razie potrzeby można je uzupełnić dowolnym dodatkiem lub świeżymi warzywami. Smacznego!
spróbuj wziąć mięso, aby uzyskać trochę tłuszczu, aby uzyskać soczystość gotowego dania. Lub możesz posmarować trochę ubite mięso kwaśną śmietaną, majonezem lub musztardą.
--------------------
artykuł do pomocy:
jak gotować pyszne w piekarniku według przepisów innych osób
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g