kotlety wieprzowe pieczone w piekarniku pod serem

pyszne, satysfakcjonujące i pożywne danie mięsne! Dla zwolenników zdrowej diety kotlety pieczone w piekarniku są świetne. To danie jest idealne zarówno na codzienną kolację, jak i na świąteczny stół. Spróbuj!!!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 13 g
tłuszcze 55 % 17 g
węglowodany 3 % 1 g
213 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować kotlety, przygotuj niezbędne składniki. Wieprzowina może wziąć szynkę lub węglan. Najważniejsze jest to, że wygodnie jest pokroić na porcje do bicia. Użyję szynki wieprzowej. Wybierz mięso, które nie zostało zamrożone, w przeciwnym razie po rozmrożeniu wszystkie soki odejdą, a kotlety będą suche.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wieprzowinę na porcje o grubości 1,5-2 centymetrów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby ubić, połóż kawałek mięsa na desce i przykryj folią spożywczą. Ubij mięso młotkiem do gotowania natychmiast na folii. Folia zapobiegnie rozpryskiwaniu się soku z mięsa, a brzegi kawałka nie pękną podczas ubijania. W ten sposób pokonaj wszystkie kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj blachę do pieczenia. Przykryj go papierem do gotowania. Połóż ubite mięso na blasze do pieczenia. Wszystkie kawałki do smaku posyp trochę solą i przyprawami. Jako przyprawę można użyć mielonego czarnego pieprzu. Możesz też mieć coś bardziej aromatycznego, na przykład rozmaryn lub bazylię.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umyj pomidory i pokrój na pół. Usuń kucyk. Następnie pokrój każdą połowę na plasterki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Twardy ser zetrzyj na drobnej lub średniej tarce. Na każdym kawałku kotleta ułóż pokrojone pomidory i obficie posyp tartym serem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 190 stopni na 40 minut. Gotowe danie zmieni kolor na złoty, a ser się stopi. Sok będzie aktywnie wydzielany z mięsa i będzie pachniał bardzo aromatycznie podczas pieczenia. Skoncentruj się na stopniu gotowania w piekarniku: oznacza to, że czas gotowania może zająć więcej/mniej niż 40 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmij gotowe kotlety z piekarnika,ułóż na talerzach i podawaj. Świetnie nadają się jako samodzielni ludzie. Ale w razie potrzeby można je uzupełnić dowolnym dodatkiem lub świeżymi warzywami. Smacznego!

spróbuj wziąć mięso, aby uzyskać trochę tłuszczu, aby uzyskać soczystość gotowego dania. Lub możesz posmarować trochę ubite mięso kwaśną śmietaną, majonezem lub musztardą.

--------------------
artykuł do pomocy:
jak gotować pyszne w piekarniku według przepisów innych osób

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy