skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko przygotować placki z cukinii z czosnkiem i koperkiem, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania doskonałego letniego dania z młodej cukinii z czosnkiem.
Krok 2:
Aby przygotować naleśniki, weź grubą tarkę i wcieraj kilogram dwieście gramów młodej cukinii do miski objętościowej, którą następnie odstaw na pięć minut.
Krok 3:
Dobrze wyciśnij startą cukinię rękami w dwóch krokach i pozbądź się nadmiaru płynu, a następnie przenieś do drugiej dużej miski.
Krok 4:
Weź małą miskę i rozbij do niej dwa jaja kurze, a następnie dodaj do niej pół łyżeczki soli i rozbijając nitki białkowe dokładnie wymieszaj jajka, aż będą gładkie.
Krok 5:
Weź odpowiednią ilość kopru włoskiego do smaku, który następnie posiekaj dość drobno.
Krok 6:
Wlej ugotowaną masę jajeczną do miski z startą i wyciśniętą cukinią.
Krok 7:
Włóż drobno posiekaną zieleninę koperkową do wspólnej miski i dodaj do niej trzy łyżki mąki pszennej.
Krok 8:
Dodaj dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 9:
Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej olej roślinny i podgrzej na dużym ogniu, a następnie włóż jedną łyżkę ugotowanej masy cukinii na patelnię i uformuj naleśniki.
Krok 10:
Smaż placki na patelni na złoty kolor z każdej strony.
Krok 11:
Ugotowane placki z cukinii z czosnkiem i koperkiem rozłóż na talerzach i podawaj.
Krok 12:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na prosty i szybki przepis na pyszne, delikatne naleśniki z niedrogiej i zdrowej młodej cukinii! Jeśli nie wiesz, jak zaskoczyć i zadowolić swoich bliskich na obiad, przygotuj dla nich bujne placki z cukinii z ziołami i pachnącym czosnkiem! Te placki z cukinii zawsze okazują się bardzo soczyste i podbijają za pierwszym razem. Dania z dostępnej cukinii z ziołami pozwalają na sytość, a jednocześnie utrzymują szczupłą sylwetkę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g