placki z młodej cukinii z czosnkiem i koperkiem

bardzo łatwe letnie danie z niedrogich produktów! Prosty przepis na szybkie gotowanie naleśników z cukinii z czosnkiem i koperkiem, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 47 % 7 g
węglowodany 40 % 6 g
84 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko przygotować placki z cukinii z czosnkiem i koperkiem, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania doskonałego letniego dania z młodej cukinii z czosnkiem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować naleśniki, weź grubą tarkę i wcieraj kilogram dwieście gramów młodej cukinii do miski objętościowej, którą następnie odstaw na pięć minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wyciśnij startą cukinię rękami w dwóch krokach i pozbądź się nadmiaru płynu, a następnie przenieś do drugiej dużej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź małą miskę i rozbij do niej dwa jaja kurze, a następnie dodaj do niej pół łyżeczki soli i rozbijając nitki białkowe dokładnie wymieszaj jajka, aż będą gładkie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź odpowiednią ilość kopru włoskiego do smaku, który następnie posiekaj dość drobno.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej ugotowaną masę jajeczną do miski z startą i wyciśniętą cukinią.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż drobno posiekaną zieleninę koperkową do wspólnej miski i dodaj do niej trzy łyżki mąki pszennej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej olej roślinny i podgrzej na dużym ogniu, a następnie włóż jedną łyżkę ugotowanej masy cukinii na patelnię i uformuj naleśniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smaż placki na patelni na złoty kolor z każdej strony.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugotowane placki z cukinii z czosnkiem i koperkiem rozłóż na talerzach i podawaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na prosty i szybki przepis na pyszne, delikatne naleśniki z niedrogiej i zdrowej młodej cukinii! Jeśli nie wiesz, jak zaskoczyć i zadowolić swoich bliskich na obiad, przygotuj dla nich bujne placki z cukinii z ziołami i pachnącym czosnkiem! Te placki z cukinii zawsze okazują się bardzo soczyste i podbijają za pierwszym razem. Dania z dostępnej cukinii z ziołami pozwalają na sytość, a jednocześnie utrzymują szczupłą sylwetkę. Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy