zrazy kupieckie z nadzieniem serowym i przyprawą Maggi

pyszne danie proste i szybkie! Niezwykle soczyste kotlety z delikatnym nadzieniem serowym z jajkiem, które świetnie sprawdzą się jako świąteczny posiłek!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 13 g
tłuszcze 44 % 12 g
węglowodany 7 % 2 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ugotuj pięć jaj kurzych na twardo, namocz dwie kromki chleba w mleku i przygotuj niezbędne przyprawy z produktami do przygotowania niskokalorycznych zraz z mielonego kurczaka z delikatnym nadzieniem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W misce z jednym kilogramem mielonego kurczaka rozbijamy jedno jajko kurze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj do miski dwa zmiażdżone ząbki czosnku, dwie kromki chleba, sól, przyprawę i czarny pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a następnie mięso mielone należy nasycić tlenem i dokładnie ubić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do nadzienia drobno posiekaj warzywa z małą główką cebuli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój w kostkę pięć gotowanych jaj kurzych.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż posiekane warzywa, cebulę, jajka na talerzu, dodaj trzydzieści gramów startego twardego sera, dwadzieścia pięć gramów masła, wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie i dodaj trochę soli i czarnego pieprzu do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wilgotną ręką oddzielamy małe części mięsa mielonego, robimy z nich ciasta, na środku których układamy przygotowane nadzienie i zwijamy zrazy w torebkę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozwałkuj zrazy w bułce tartej i smaż na patelni rozgrzanej olejem roślinnym, zmniejszając ogień do minimum.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smaż zrazy na małym ogniu przez trzy do czterech minut z każdej strony na złoty kolor, a następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj przez kolejne dwadzieścia pięć minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugotowane pyszne i soczyste zrazy układamy na talerzu i podajemy do stołu z przystawką lub jako niezależną przekąskę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie zrazy z delikatnym soczystym nadzieniem w domu razem! Smacznego dla wszystkich!

niesamowicie pyszne zrazy z mielonego kurczaka z delikatnym nadzieniem i kremowym smakiem! Te prawdziwie kupieckie kotlety) bez względu na to, ile robię dla mojej rodziny, zawsze natychmiast odlatują ze stołu. Na wakacjach dzieci proszą o suplementy, a goście zachwycają się aromatem i soczystym smakiem! Zrazy to bardzo smaczne danie, które trafiło do naszej kuchni z Polski i Litwy.
zrazy są powszechne wśród białoruskich i ukraińskich kucharzy, którzy zaczęli gotować nie tylko tradycyjne zrazy mięsne z ubitej wołowiny, ale także z mięsa i mielonych ziemniaków. Jako nadzienie do przygotowania tych kotletów stosuje się fajne jajka, warzywa, grzyby, a nawet różne zboża.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy