skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i bardzo łatwo przygotować paprykę nadziewaną mięsem mielonym z ryżem i warzywami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania nadziewanej papryki na patelni z sosem pomidorowo-kwaśnym.
Krok 2:
Aby zrobić smażenie warzyw, weź patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie drobno posiekaj dużą główkę cebuli i włóż ją na patelnię.
Krok 3:
Weź drobną tarkę i zetrzyj jedną dużą marchewkę na talerzu, którą następnie włóż na patelnię z cebulą.
Krok 4:
Wymieszaj i smaż warzywa na patelni w wysokiej temperaturze kuchenki.
Krok 5:
Weź obszerną miskę i włóż do niej sześćset gramów mieszanego mięsa mielonego, a następnie dodaj do niej dwieście gramów gotowanego ryżu, wlej sól, zirę, kolendrę, chmiel-suneli i mieszankę mielonej czerni z czerwoną papryką do smaku.
Krok 6:
Włóż połowę smażonych warzyw z patelni do wspólnej miski.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a następnie odstaw miskę ugotowanego mięsa mielonego na bok i pozostaw na piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 8:
Rozłóż na patelni sto pięćdziesiąt gramów kwaśnej śmietany, sto pięćdziesiąt gramów sosu pomidorowego, dodaj dwa liście laurowe i wlej do niego sto pięćdziesiąt mililitrów wody.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie przykryj pokrywką i zagotuj sos na średniej temperaturze kuchenki, a następnie wyłącz kuchenkę i pozwól ugotowanemu sosowi na chwilę zaparzyć.
Krok 10:
Dość mocno napełnij wstępnie obraną paprykę wymaganą ilością ugotowanego mięsa mielonego i rozłóż je na talerzu.
Krok 11:
Weź patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż do niej nadziewaną paprykę i smaż z każdej strony na złoty kolor w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 12:
Polej smażoną paprykę na patelni przygotowanym sosem, który następnie równomiernie rozprowadź.
Krok 13:
Przykryj patelnię pokrywką i gotuj paprykę przez godzinę na średnim ogniu kuchenki, aż będzie ugotowana.
Krok 14:
Po upływie czasu ułóż ugotowaną faszerowaną paprykę na porcjowanych talerzach i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na nadziewane papryki z sosem na obiad lub lunch! Przygotuj pyszne, aromatyczne i obfite nadziewane papryki z mieszanym mięsem mielonym z ryżem i warzywami w sosie śmietanowo-pomidorowym, a na pewno nie pożałujesz! Te nieskazitelnie ugotowane nadziewane papryki zadowolą wszystkich bez wyjątku i podbiją ich wspaniałym smakiem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal / 100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g