papryka nadziewana mięsem mielonym i ryżem

szybkie danie z niedrogich produktów budżetowych! Dość prosty przepis na gotowanie papryki nadziewanej mięsem mielonym z ryżem i warzywami w sosie pomidorowo-śmietanowym, który mile zaskoczy ich wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 4 g
tłuszcze 50 % 11 g
węglowodany 32 % 7 g
139 kcal
IG: 57 / 14 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i bardzo łatwo przygotować paprykę nadziewaną mięsem mielonym z ryżem i warzywami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania nadziewanej papryki na patelni z sosem pomidorowo-kwaśnym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić smażenie warzyw, weź patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie drobno posiekaj dużą główkę cebuli i włóż ją na patelnię.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź drobną tarkę i zetrzyj jedną dużą marchewkę na talerzu, którą następnie włóż na patelnię z cebulą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj i smaż warzywa na patelni w wysokiej temperaturze kuchenki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź obszerną miskę i włóż do niej sześćset gramów mieszanego mięsa mielonego, a następnie dodaj do niej dwieście gramów gotowanego ryżu, wlej sól, zirę, kolendrę, chmiel-suneli i mieszankę mielonej czerni z czerwoną papryką do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż połowę smażonych warzyw z patelni do wspólnej miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a następnie odstaw miskę ugotowanego mięsa mielonego na bok i pozostaw na piętnaście do dwudziestu minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż na patelni sto pięćdziesiąt gramów kwaśnej śmietany, sto pięćdziesiąt gramów sosu pomidorowego, dodaj dwa liście laurowe i wlej do niego sto pięćdziesiąt mililitrów wody.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie przykryj pokrywką i zagotuj sos na średniej temperaturze kuchenki, a następnie wyłącz kuchenkę i pozwól ugotowanemu sosowi na chwilę zaparzyć.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dość mocno napełnij wstępnie obraną paprykę wymaganą ilością ugotowanego mięsa mielonego i rozłóż je na talerzu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Weź patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż do niej nadziewaną paprykę i smaż z każdej strony na złoty kolor w wysokiej temperaturze pieca.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Polej smażoną paprykę na patelni przygotowanym sosem, który następnie równomiernie rozprowadź.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przykryj patelnię pokrywką i gotuj paprykę przez godzinę na średnim ogniu kuchenki, aż będzie ugotowana.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po upływie czasu ułóż ugotowaną faszerowaną paprykę na porcjowanych talerzach i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na nadziewane papryki z sosem na obiad lub lunch! Przygotuj pyszne, aromatyczne i obfite nadziewane papryki z mieszanym mięsem mielonym z ryżem i warzywami w sosie śmietanowo-pomidorowym, a na pewno nie pożałujesz! Te nieskazitelnie ugotowane nadziewane papryki zadowolą wszystkich bez wyjątku i podbiją ich wspaniałym smakiem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal / 100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy