Dargin cud z zieloną cebulą i ziemniakami

tortille z nadzieniem ziemniaczanym szybko się gotują! Cud Dargin z zieloną cebulą i ziemniakami to niezwykle smaczne i aromatyczne danie. Ciasto ugniata się na kefirze i sodzie, dzięki czemu można rozpocząć pieczenie natychmiast po uformowaniu produktów. Tortille należy smarować masłem, ale nie margaryną. Ten produkt dodaje delikatności i smaku gotowym produktom. Cud z ziemniakami można podawać na stole z gorącymi napojami lub zupą zamiast chleba.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 7 g
tłuszcze 17 % 7 g
węglowodany 67 % 28 g
205 kcal
IG: 18 / 0 / 82

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie produkty. Gotuj ziemniaki wcześniej w skórkach, aż będą ugotowane.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej sodę do kefiru i wymieszaj. Pozostaw na 3 minuty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól i mąkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zagnieść gęste ciasto. Odpocznie podczas przygotowywania nadzienia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz i zetrzyj ziemniaki widelcem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce, dodaj do ziemniaków.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drobno posiekaj zieloną cebulę. Wlać Zielenie i włożyć śmietanę do całkowitej masy. Mieszaj, aż będzie gładka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podziel ciasto na 8-10 części. Rozwałkuj każdą kulkę w cienką tortillę. Połóż nadzienie ziemniaczane na jednej krawędzi.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj nadzienie ciastem i ściśnij krawędź.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na suchej patelni usmaż tortille na złoty kolor.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posmaruj gorące tortille masłem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Cud z ziemniakami można podawać na ciepło ze śmietaną. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g

Podobne przepisy