serniki jabłkowo - twarogowe z kaszą manną

szybkie danie z niedrogich i zdrowych produktów! Dość prosty przepis na robienie bujnych serników z twarogu z dodatkiem świeżych jabłek, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 26 % 9 g
węglowodany 46 % 16 g
179 kcal
IG: 19 / 19 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak łatwo i szybko przygotować bujne serniki twarogowe z jabłkami i cukrem, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania apetycznych serników z twarogu ze świeżymi jabłkami w domu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować serniki, weź obszerną miskę i włóż do niej pięćset gramów twarogu, a następnie wlej do miski pół łyżeczki cukru waniliowego, czterdzieści gramów semoliny i pięćdziesiąt gramów cukru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i odstaw na piętnaście minut, aby semolina pęczniała.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź małą miskę i wlej do niej pięćdziesiąt gramów mąki pszennej premium, a następnie dodaj do niej pół łyżeczki proszku do pieczenia, sól do smaku i wymieszaj wszystkie składniki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej wszystkie suche składniki do miski z masą twarogową.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż do miski wcześniej obrane i pokrojone w małą kostkę dwa małe świeże jabłka lub jedno duże.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i odstaw na piętnaście minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po upływie czasu weź wymaganą ilość twarogu, a następnie uformuj i uformuj serniki o wymaganym kształcie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Uformowane serniki obtoczyć w niewielkiej ilości mąki pszennej i ułożyć na talerzu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i włącz na średnim ogniu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż serniki na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i smaż je na małym ogniu przez trzy minuty z jednej strony, a następnie odwróć serniki i smaż je z drugiej strony, aż będą złote, pokrywając patelnię pokrywką.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ułóż ugotowane serniki na porcjowanych talerzach i podawaj.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie bujnych i nieporównywalnie pysznych serników z twarogu z jabłkami w domu! Pamiętaj, aby przygotować bardzo apetyczne, soczyste i pachnące domowe serniki z twarogu z pachnącymi świeżymi jabłkami i dodaną semoliną na patelni zgodnie z proponowanym przez nas przepisem, a na pewno nie pożałujesz! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy