skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować sałatkę wątrobową z białą kapustą i fasolą ze smażoną cebulą, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania lekkiego dania z wątrobą wołową i czerwoną fasolą w pośpiechu.
Krok 2:
Aby przygotować sałatkę, weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej jedną lub dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż drobno posiekaną główkę cebuli na patelnię, którą następnie podsmaż na dużym ogniu kuchenki na złoty kolor.
Krok 3:
Pokrój pięćset gramów białej kapusty w dość małe paski i włóż do obszernej miski.
Krok 4:
Wlej sól do miski z kapustą do smaku i dobrze ugniataj rękami, aż sok się uwolni.
Krok 5:
Weź drobną tarkę i zetrzyj jedną średnią marchewkę do miski z kapustą.
Krok 6:
Włóż cebulę smażoną na złoty kolor z patelni do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 7:
Weź grubą tarkę i zetrzyj do wspólnej miski sto pięćdziesiąt gramów gotowanej wątroby wołowej, którą można zastąpić kiełbasą lub mięsem do pożądanego smaku.
Krok 8:
Włóż dwieście gramów fasoli w puszkach do wspólnej miski, którą można zastąpić gotowaną.
Krok 9:
Włóż drobno posiekany koperek do wspólnej miski do smaku, a następnie dodaj do smaku mieszankę mielonej czerni z czerwoną papryką i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 10:
Włóż jedną lub dwie łyżki majonezu do wspólnej miski i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 11:
Szybko ugotowaną sałatkę układamy na porcjowanych talerzach i podajemy do stołu. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich, drodzy przyjaciele!
zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na szybką sałatkę z białej kapusty z fasolą, wątróbką wołową i cebulą! Pamiętaj, aby przygotować prostą i szybką budżetową sałatkę wątrobową ze świeżej białej kapusty z fasolą zgodnie z proponowanym przez nas przepisem i być mile zaskoczonym wspaniałym smakiem! Ta obfita i jednocześnie lekka sałatka z wątróbką wołową i czerwoną fasolą z kapustą urozmaica dietę! Możesz szybko zorganizować stół na każdą uroczystość, znając ten szybki przepis na pyszną sałatkę ze świeżej kapusty z wątróbką i czerwoną fasolą! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g