Sałatka wątrobowa z fasolą i kapustą

szybkie danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Dość prosty przepis na sałatkę z białej kapusty z fasolą i wątróbką wołową z cebulą, która mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 5 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 50 % 9 g
83 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować sałatkę wątrobową z białą kapustą i fasolą ze smażoną cebulą, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania lekkiego dania z wątrobą wołową i czerwoną fasolą w pośpiechu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować sałatkę, weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej jedną lub dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż drobno posiekaną główkę cebuli na patelnię, którą następnie podsmaż na dużym ogniu kuchenki na złoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pięćset gramów białej kapusty w dość małe paski i włóż do obszernej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej sól do miski z kapustą do smaku i dobrze ugniataj rękami, aż sok się uwolni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź drobną tarkę i zetrzyj jedną średnią marchewkę do miski z kapustą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż cebulę smażoną na złoty kolor z patelni do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj do wspólnej miski sto pięćdziesiąt gramów gotowanej wątroby wołowej, którą można zastąpić kiełbasą lub mięsem do pożądanego smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż dwieście gramów fasoli w puszkach do wspólnej miski, którą można zastąpić gotowaną.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż drobno posiekany koperek do wspólnej miski do smaku, a następnie dodaj do smaku mieszankę mielonej czerni z czerwoną papryką i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż jedną lub dwie łyżki majonezu do wspólnej miski i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki razem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Szybko ugotowaną sałatkę układamy na porcjowanych talerzach i podajemy do stołu. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich, drodzy przyjaciele!

zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na szybką sałatkę z białej kapusty z fasolą, wątróbką wołową i cebulą! Pamiętaj, aby przygotować prostą i szybką budżetową sałatkę wątrobową ze świeżej białej kapusty z fasolą zgodnie z proponowanym przez nas przepisem i być mile zaskoczonym wspaniałym smakiem! Ta obfita i jednocześnie lekka sałatka z wątróbką wołową i czerwoną fasolą z kapustą urozmaica dietę! Możesz szybko zorganizować stół na każdą uroczystość, znając ten szybki przepis na pyszną sałatkę ze świeżej kapusty z wątróbką i czerwoną fasolą! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy