skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak po prostu i szybko przygotować pyszne kotlety z mielonego kurczaka nadziewane serem z ziołami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do gotowania kotletów z kurczaka z nadzieniem na patelni.
Krok 2:
Aby przygotować nadzienie, weź drobną tarkę i wetrzyj pięćdziesiąt gramów twardego sera do miski, zgodnie z życzeniem, a następnie dodaj do miski drobno posiekane trzy do czterech gałązek koperku.
Krok 3:
Włóż pięćdziesiąt gramów zmiękczonego masła do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4:
Włóż ugotowane nadzienie do celofanowej torby, a następnie nadaj nadzieniu kształt kiełbasy i włóż do zamrażarki na dziesięć minut.
Krok 5:
Aby przygotować mielonego kurczaka, weź maszynkę do mięsa z drobną dyszą i przełóż przez nią do głębokiej miski osiemset gramów piersi z kurczaka, którą przeplataj z dwoma ząbkami czosnku i dwiema główkami cebuli.
Krok 6:
Dodaj sól do wspólnej miski do smaku, mieszankę czarnej i czerwonej papryki, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki i pozwól ugotowanemu mielonemu mięsu namoczyć się w przyprawach przez piętnaście minut.
Krok 7:
Po upływie czasu pokrój mrożoną kiełbasę serową na wymaganą liczbę kawałków odpowiadających liczbie kotletów.
Krok 8:
Weź wymaganą ilość mięsa mielonego i zrób ciasto, a następnie połóż na nim nadzienie i zwiń w kształt ciasta, a następnie ubij w dłoniach i uformuj kotlet.
Krok 9:
Zanurz uformowany kotlet w filiżance z dobrze ubitym jajkiem kurzym, a następnie zwiń go w bułce tartej.
Krok 10:
Weź odpowiednią patelnię i umieść na kuchence, a następnie wlej do niej olej roślinny i podgrzej, a następnie ułóż kotlety i smaż je z każdej strony na średniej temperaturze pieca przez cztery minuty z każdej strony na złoty kolor.
Krok 11:
Ugotowane kotlety z kurczaka z nadzieniem połóż na talerzu i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty przepis na przygotowanie najdelikatniejszych kotletów z kurczaka bez chleba i ziemniaków z nadzieniem serowym z ziołami w panierce na patelni, które następnego dnia pozostają soczyste! Wielokrotnie sprawdzony przepis na kotlety z chudego fileta z kurczaka z nadzieniem dobrze nadają się do zdrowej diety. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g