kotlety z kurczaka nadziewane serem i ziołami

niedrogie domowe danie z piersi kurczaka! Dość prosty przepis na przygotowanie soczystych kotletów z mielonego kurczaka bez chleba i ziemniaków z nadzieniem serowym z ziołami w panierce na patelni, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 16 g
tłuszcze 34 % 12 g
węglowodany 20 % 7 g
194 kcal
IG: 38 / 0 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak po prostu i szybko przygotować pyszne kotlety z mielonego kurczaka nadziewane serem z ziołami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do gotowania kotletów z kurczaka z nadzieniem na patelni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować nadzienie, weź drobną tarkę i wetrzyj pięćdziesiąt gramów twardego sera do miski, zgodnie z życzeniem, a następnie dodaj do miski drobno posiekane trzy do czterech gałązek koperku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż pięćdziesiąt gramów zmiękczonego masła do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż ugotowane nadzienie do celofanowej torby, a następnie nadaj nadzieniu kształt kiełbasy i włóż do zamrażarki na dziesięć minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby przygotować mielonego kurczaka, weź maszynkę do mięsa z drobną dyszą i przełóż przez nią do głębokiej miski osiemset gramów piersi z kurczaka, którą przeplataj z dwoma ząbkami czosnku i dwiema główkami cebuli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj sól do wspólnej miski do smaku, mieszankę czarnej i czerwonej papryki, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki i pozwól ugotowanemu mielonemu mięsu namoczyć się w przyprawach przez piętnaście minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po upływie czasu pokrój mrożoną kiełbasę serową na wymaganą liczbę kawałków odpowiadających liczbie kotletów.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź wymaganą ilość mięsa mielonego i zrób ciasto, a następnie połóż na nim nadzienie i zwiń w kształt ciasta, a następnie ubij w dłoniach i uformuj kotlet.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zanurz uformowany kotlet w filiżance z dobrze ubitym jajkiem kurzym, a następnie zwiń go w bułce tartej.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź odpowiednią patelnię i umieść na kuchence, a następnie wlej do niej olej roślinny i podgrzej, a następnie ułóż kotlety i smaż je z każdej strony na średniej temperaturze pieca przez cztery minuty z każdej strony na złoty kolor.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugotowane kotlety z kurczaka z nadzieniem połóż na talerzu i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty przepis na przygotowanie najdelikatniejszych kotletów z kurczaka bez chleba i ziemniaków z nadzieniem serowym z ziołami w panierce na patelni, które następnego dnia pozostają soczyste! Wielokrotnie sprawdzony przepis na kotlety z chudego fileta z kurczaka z nadzieniem dobrze nadają się do zdrowej diety. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal / 100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal / 100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy