Belyashi z gotowym mięsem mielonym z ciasta kefirowego

wspaniałe domowe danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Dość prosty i szybki przepis na przygotowanie przewiewnych i soczystych białych z ciasta bez drożdży na kefirze z mieszanym mięsem mielonym na patelni, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 44 % 24 g
węglowodany 43 % 23 g
332 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo ugotować pyszne bielyashi z ciasta bez drożdży na kefirze z mieszanym mięsem mielonym, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do gotowania domowych białych z nadzieniem mięsnym na patelni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto bez drożdży, weź obszerną miskę i wlej do niej pięćset mililitrów zimnego kefiru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej jedną łyżeczkę sody oczyszczonej, jedną łyżeczkę soli do miski z kefirem i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź drobne sito i przesiaj do miski kefiru w dwóch dawkach siedemset gramów mąki pszennej najwyższej jakości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto, a następnie dodaj dwie łyżki oleju roślinnego do miski z ciastem i bardzo dobrze zagniataj ciasto do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zbierz ciasto w jedną dużą bryłę i włóż do celofanowej torby, a następnie moczyć ciasto przez godzinę w temperaturze pokojowej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź głęboką miskę i włóż do niej pięćset gramów mieszanego mięsa mielonego, a następnie dodaj do miski jedną bardzo drobno posiekaną dużą główkę cebuli.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj sól do miski z mielonym mięsem do smaku, mieszankę zmielonej czarnej z czerwoną papryką, zirę i kolendrę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i pozwól farszowi parzyć, aż ciasto będzie gotowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po upływie czasu rozłóż ciasto na stole posypanym niewielką ilością mąki pszennej i ugniataj, a następnie uformuj i podziel ciasto na dwie mniej więcej identyczne części, z których jedną następnie włóż do celofanowej torby.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podziel każdą część ciasta na przemian na kilka identycznych kawałków, z których następnie uformuj koloboki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ugniataj każdą bułkę do ciasta o wymaganej wielkości, a następnie rozłóż na niej jedną łyżkę gotowanego mięsa mielonego, które następnie równomiernie rozprowadź i dociśnij widelcem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zbierz krawędzie ciasta do środka małymi szczypcami, a następnie uformuj biel z otworem pośrodku i połóż go szwem na stole.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej trzysta-trzysta pięćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż uformowane białe otwory do dołu na patelnię i smaż je z jednej strony na średnim ogniu kuchenki, aż będą złote.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Odwróć belyashi na patelni, a następnie wlej jedną łyżkę gorącego oleju roślinnego do każdego otworu i kontynuuj smażenie belyashi na złoty kolor z tyłu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ugotowane belyashi rozłóż z patelni na talerzu i podawaj.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na przygotowanie przewiewnych i soczystych domowych białek z ciasta bez drożdży na kefirze z nadzieniem z mieszanego mięsa mielonego, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem! Dzięki kefirowi ciasto okazuje się niezwykle przewiewne, pozostaje takie nawet trzeciego dnia, a na zwykłej patelni uzyskuje się bardzo bujne domowe białka z nadzieniem mięsnym! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zira - 112   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy