skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Będziemy potrzebować tych produktów i więcej oleju roślinnego.
Krok 2:
Woda, sól i mąka-wszystko to wymieszaj i zagniataj ciasto.
Krok 3:
Ciasto powinno być ciasne. Zostawiamy na godzinę, a następnie staje się jednorodny, elastyczny.
Krok 4:
Przejdź do nadzienia. Pokrój cebulę na pół pierścienia, nadal możesz pokroić na pół.
Krok 5:
Podziel ciasto na części.
Krok 6:
Każdy zwija się w warstwę o grubości 3-5 mm.
Krok 7:
Nasmaruj warstwę olejem roślinnym i rozłóż cebulę, lekko posyp solą. Zwiń w rolkę, ściśnij krawędzie.
Krok 8:
Nożem pokrój ciasto na kawałki o szerokości 3 cm.
Krok 9:
Następnie bierzemy jeden kawałek, dociskamy go lekko rękami, jak na zdjęciu po lewej, a następnie zwijamy wałkiem do ciasta, jak na zdjęciu po prawej.
Krok 10:
Smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni na oleju roślinnym na złoty kolor. W razie potrzeby posyp pieprzem. Rozłóż na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar oleju.
Krok 11:
Podawaj z dowolnym sosem, kwaśną śmietaną lub musztardą.
Krok 12:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g