naleśniki z gotowaną kiełbasą na kwaśnym mleku

naleśniki z sekretem w środku to pyszny początek dnia! Przygotowane z prostego ciasta, okazują się niezwykle satysfakcjonujące, apetyczne i rumiane. Poświęć kilka minut i uzyskaj doskonały wynik w postaci pysznego wypieku. Lepiej jeść świeże.
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 6 g
tłuszcze 45 % 15 g
węglowodany 36 % 12 g
206 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty według listy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jak zrobić naleśniki z niespodzianką? Robię to: wlej 250 zsiadłego mleka do miski, w której wyrabiamy ciasto. Następnie dodaj 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej bez zjeżdżalni. Dobrze wymieszaj zsiadłe mleko z sodą i pozostaw na 2-3 minuty, aby rozpocząć reakcję. Teraz dodaj 1 jajko, sól i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż mieszanina będzie jednorodna.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kilkakrotnie przesianą mąkę stopniowo wprowadzamy do ciasta-dodajemy 2 łyżki stołowe i za każdym razem dobrze mieszamy, aby nie było grudek. Konsystencja ciasta powinna być jak tłusta śmietana. Pozostawiamy powstałe ciasto na 30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy ciasto jest zaparzone, zajmijmy się nadzieniem. Aby to zrobić, usuń osłonkę z kiełbasy i pokrój w koła (jeśli kiełbasa ma dużą średnicę, następnie pokrój koła na kostki).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pół godziny po ugniataniu ciasta wlej około 1 łyżki oleju roślinnego na rozgrzaną patelnię. Lekko wstrząśnij, aby cała powierzchnia patelni była pokryta olejem. Weź ciasto łyżką stołową i rozłóż na patelni w kształcie ciasta.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na wierzch ciasta kładziemy kiełbasę i lekko dociskamy, aby zanurzyła się w cieście. Następnie bierzemy trochę ciasta i nakładamy na kawałek kiełbasy, aby był całkowicie pokryty ciastem. A także rozłóż resztę naleśników. Smażyć na złoty kolor na małym ogniu. Naleśniki smażone z jednej strony z niespodzianką ostrożnie obracamy i smażymy z drugiej strony, aż będą całkowicie ugotowane.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe naleśniki podajemy ze śmietaną.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przyjemność patrzeć, jak ludzie są zaskoczeni, kiedy po raz pierwszy próbują takich wypieków. Z wyglądu są to zwykłe naleśniki, ale w rzeczywistości naleśniki z niespodzianką.

pewnego wieczoru myślałam, co ugotować na śniadanie ukochanemu mężczyźnie, czym go zaskoczyć? I wymyśliłem-przepis kulinarny "naleśniki na kwaśnym mleku z nadzieniem". Docenił moje wysiłki! Danie jest łatwe i proste w przygotowaniu. I spodoba się wszystkim domownikom. A niezbędne składniki znajdą się u każdej gospodyni domowej.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Zsiadłe mleko odtłuszczone - 38   kcal/100g
  • Zsiadłe mleko - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal / 100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy