skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy.
Krok 2:
Jak zrobić naleśniki z niespodzianką? Robię to: wlej 250 zsiadłego mleka do miski, w której wyrabiamy ciasto. Następnie dodaj 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej bez zjeżdżalni. Dobrze wymieszaj zsiadłe mleko z sodą i pozostaw na 2-3 minuty, aby rozpocząć reakcję. Teraz dodaj 1 jajko, sól i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż mieszanina będzie jednorodna.
Krok 3:
Kilkakrotnie przesianą mąkę stopniowo wprowadzamy do ciasta-dodajemy 2 łyżki stołowe i za każdym razem dobrze mieszamy, aby nie było grudek. Konsystencja ciasta powinna być jak tłusta śmietana. Pozostawiamy powstałe ciasto na 30 minut.
Krok 4:
Gdy ciasto jest zaparzone, zajmijmy się nadzieniem. Aby to zrobić, usuń osłonkę z kiełbasy i pokrój w koła (jeśli kiełbasa ma dużą średnicę, następnie pokrój koła na kostki).
Krok 5:
Pół godziny po ugniataniu ciasta wlej około 1 łyżki oleju roślinnego na rozgrzaną patelnię. Lekko wstrząśnij, aby cała powierzchnia patelni była pokryta olejem. Weź ciasto łyżką stołową i rozłóż na patelni w kształcie ciasta.
Krok 6:
Na wierzch ciasta kładziemy kiełbasę i lekko dociskamy, aby zanurzyła się w cieście. Następnie bierzemy trochę ciasta i nakładamy na kawałek kiełbasy, aby był całkowicie pokryty ciastem. A także rozłóż resztę naleśników. Smażyć na złoty kolor na małym ogniu. Naleśniki smażone z jednej strony z niespodzianką ostrożnie obracamy i smażymy z drugiej strony, aż będą całkowicie ugotowane.
Krok 7:
Gotowe naleśniki podajemy ze śmietaną.
Krok 8:
Przyjemność patrzeć, jak ludzie są zaskoczeni, kiedy po raz pierwszy próbują takich wypieków. Z wyglądu są to zwykłe naleśniki, ale w rzeczywistości naleśniki z niespodzianką.
pewnego wieczoru myślałam, co ugotować na śniadanie ukochanemu mężczyźnie, czym go zaskoczyć? I wymyśliłem-przepis kulinarny "naleśniki na kwaśnym mleku z nadzieniem". Docenił moje wysiłki! Danie jest łatwe i proste w przygotowaniu. I spodoba się wszystkim domownikom. A niezbędne składniki znajdą się u każdej gospodyni domowej.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Zsiadłe mleko odtłuszczone - 38 kcal/100g
- Zsiadłe mleko - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal / 100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g