American Pie z duszonym puree z dyni na skondensowanym mleku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec klasyczne amerykańskie ciasto dyniowe? Dodaj sól do mąki i posiekaj zimne masło razem z mąką.
Krok 2:
Dodaj zimną wodę z sokiem z cytryny.
Krok 3:
Uformuj ciasto w kulkę i wstaw do lodówki na 30-40 minut.
Krok 4:
Rozwałkuj,
Krok 5:
Włóż do formy, zrób spód i boki.
Krok 6:
Piec 12 minut z ładunkiem w piekarniku rozgrzanym do 200° i 6 minut bez ładunku.
Krok 7:
Zetrzyj świeżą dynię i gotuj na patelni, aż płyn będzie ugotowany i odparuje, posolić.
Krok 8:
Puree z dyni za pomocą blendera.
Krok 9:
Dodaj jajka, mleko skondensowane, przyprawy i wymieszaj.
Krok 10:
Rozłóż nadzienie na cieście.
Krok 11:
Piec około 40 minut w temperaturze 175°.
Krok 12:
Jeśli coś pozostało niezrozumiałe, obejrzyj wersję wideo przepisu. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal / 100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g