skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystkie składniki, których będziemy potrzebować Jabłka są średnie, niezbyt duże, ale jeśli lubisz więcej jabłek, przekonaj się sam, jajka są również średnie, jeśli są małe, potrzebujesz mniej mąki, stopniowo dodawaj i obserwuj!A jeśli jabłka są kwaśne, możesz dodać do nich cukier, według własnego gustu (+orzechy / suszone owoce / czekolada itp.
Krok 2:
Wymieszaj jajka i cukier, możesz mikserem, możesz Vika, nie musisz ubijać w pianę
Krok 3:
Dodaj mąkę, kawałek po kawałku, a ciasto okazuje się grubsze niż na naleśnikach. + Dodaj i dobrze wymieszaj sodę gaszoną octem + wanilinę + cynamon. Jeśli chcesz czekoladową Charlotte, Dodaj również kakao, ale w tym przypadku musisz włożyć trochę mniej mąki.że ciasto nie było zbyt gęste.
Krok 4:
Obierz jabłka i nasiona i pokrój je na kawałki, które nie były zbyt duże
Krok 5:
Ciasto i jabłka mieszamy i rozprowadzamy na patelni, po uprzednim nasmarowaniu warstw masła (+boków). Posypuję też cienką warstwą mąki, nigdy się nie przypaliłem!
Krok 6:
Na bardzo małym ogniu & quot; pieczemy & quot; nasze ciasto ~20-30 & 039; pod przykryciem!Ale wszystko zależy od ilości składników(może wzięli więcej lub patelnię o małej średnicy i okazało się, że jest to wysokie ciasto) więc uważaj, mam cienkie, stosunkowo, okazuje się, a dno patelni nie jest zbyt grube, dlatego wychodzi mi tylko 15-20&039;, ktoś może mieć godzinę, po prostu sprawdzoną wykałaczką lub zapałką.Na koniec możesz posypać cukrem pudrem, polać czekoladą itp. Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g