szarlotka cynamonowa na patelni

dla tych, którzy nie mają piekarnika, ale naprawdę chcą pieczenia:). Szukając przepisów na patelni, natknąłem się na mój niedziałający piekarnik, ponieważ bardzo lubię piec, zacząłem szukać wszelkiego rodzaju pyszności, które są gotowane na patelni. Jeśli nagle masz problem z piekarnikiem lub jak moja teściowa,piekarnik nagrzewa się przez bardzo długi czas i nie piecze dobrze, oto świetny przepis na szarlotkę )
LinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 7 % 2 g
węglowodany 80 % 24 g
122 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystkie składniki, których będziemy potrzebować Jabłka są średnie, niezbyt duże, ale jeśli lubisz więcej jabłek, przekonaj się sam, jajka są również średnie, jeśli są małe, potrzebujesz mniej mąki, stopniowo dodawaj i obserwuj!A jeśli jabłka są kwaśne, możesz dodać do nich cukier, według własnego gustu (+orzechy / suszone owoce / czekolada itp.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj jajka i cukier, możesz mikserem, możesz Vika, nie musisz ubijać w pianę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mąkę, kawałek po kawałku, a ciasto okazuje się grubsze niż na naleśnikach. + Dodaj i dobrze wymieszaj sodę gaszoną octem + wanilinę + cynamon. Jeśli chcesz czekoladową Charlotte, Dodaj również kakao, ale w tym przypadku musisz włożyć trochę mniej mąki.że ciasto nie było zbyt gęste.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz jabłka i nasiona i pokrój je na kawałki, które nie były zbyt duże

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto i jabłka mieszamy i rozprowadzamy na patelni, po uprzednim nasmarowaniu warstw masła (+boków). Posypuję też cienką warstwą mąki, nigdy się nie przypaliłem!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na bardzo małym ogniu & quot; pieczemy & quot; nasze ciasto ~20-30 & 039; pod przykryciem!Ale wszystko zależy od ilości składników(może wzięli więcej lub patelnię o małej średnicy i okazało się, że jest to wysokie ciasto) więc uważaj, mam cienkie, stosunkowo, okazuje się, a dno patelni nie jest zbyt grube, dlatego wychodzi mi tylko 15-20&039;, ktoś może mieć godzinę, po prostu sprawdzoną wykałaczką lub zapałką.Na koniec możesz posypać cukrem pudrem, polać czekoladą itp. Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy