gotowe trtaletki z nadzieniem serowo-grzybowym

lekka, ale sycąca przekąska to przepis na przekąskę na każdą okazję. Nie tylko świąteczny, ale także codzienny stół skorzysta tylko z obecności tego pysznego. Jest to tak oryginalna i satysfakcjonująca przekąska, że możesz bezpiecznie zatrzymać się przed podaniem drugiego dania. Kupując gotowe tartaletki, zaoszczędzisz przyzwoicie czas. A samo nadzienie zostanie dla nich przygotowane w bardzo krótkim czasie, sam się o tym przekonasz. Podajemy jako przekąskę. A tartaletki z grzybami i serem można doskonale wykorzystać jako niezależne drugie danie.
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 5 g
tłuszcze 41 % 16 g
węglowodany 46 % 18 g
237 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ponieważ cebula najpierw trafi na patelnię, którą już teraz należy umieścić na kuchence z olejem, obierzmy cebulę i pokrój w drobną kostkę. Miałem małą cebulę, 50 g. cebula się nie zdarza!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Olej szybko się nagrzewa, więc wysłałam cebulę do smażenia. Najpierw na dużym ogniu, a potem na średnim ogniu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    A sama zajęła się grzybami. Moje ulubione pieczarki były zanieczyszczone, ale obyłem się bez mycia. Oczyściłem je i bardzo drobno posiekałem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Myślę, że w tym momencie cebula stała się przezroczysta, tak jak ja. Wsypałam do niego grzyby. Mieszając, smaż, a następnie po 2-3 minutach smażenia przykryj wszystko pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut na małym ogniu. Minutę przed wyłączeniem pieprzu! Nie soliłem, ponieważ ostry ser, poradził sobie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas gdy grzyby są duszone, przygotujmy wszystko na "czapkę" z serem i śmietaną. Najpierw posiekaj czosnek w wygodny sposób.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie zetrzyj ser na drobnej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połącz ser i czosnek, dodaj śmietanę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj wszystko i posmakuj. Dodałem trochę więcej kwaśnej śmietany, z wyjątkiem ilości wskazanej w przepisie, nie radzę tego robić!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    To wszystko. Ostudzimy grzyby, wyjmując je z patelni i nadziewamy nimi tartaletki, ale tak, aby nie były wysokie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zbudujemy "czapkę" z masy serowo-kwaśnej śmietany na wierzchu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I udekoruj czymś. Możesz wziąć oliwki, oliwki, pomidory, ogórki itp.

i więcej porad

grzyby można przyjmować nie tylko świeże, jak moje, a następnie smażone, ale także suszone, marynowane, solone, gotowane itp.
tartaletki można podawać zarówno w tej formie, jak i po 10 minutach w piekarniku.
do podstawowych składników dodajemy inne, które lubisz.
majonez, muszę powiedzieć, sprawia, że ta przekąska jest jaśniejsza pod względem smaku. Dlatego możesz włożyć majonez, jeśli chcesz.
tartaletki do takiego nadzienia lepiej wybrać takie jak moje, tj. pojemne. Ale Mini-martaletki będą w porządku-bezpośrednio na jednym zębie.
możesz ozdobić tartaletki produktami, które lubisz lub masz pod ręką. Ale uważaj na kombinację!
możesz upiec tartaletki w piekarniku, dodatkowo posypując je serem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy