skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania świątecznych kotletów mięsnych z sosem.
Krok 2:
Włóż pięćset gramów mielonego mięsa do głębokiej miski według własnych upodobań i pragnień.
Krok 3:
Dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli.
Krok 4:
Włóż posiekaną cebulę do miski z mięsem mielonym.
Krok 5:
Zetrzyj jedną średnią marchewkę na drobnej tarce.
Krok 6:
Włóż startą marchewkę do miski z mielonym mięsem i cebulą.
Krok 7:
Rozbij jedno jajko kurze do wspólnej miski.
Krok 8:
Wlej sól i mieszankę czarnej i czerwonej papryki do miski do smaku.
Krok 9:
Dodaj cynamon z kolendrą do miski do smaku.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 11:
Z gotowanego mięsa mielonego formujemy niezbędne kotlety.
Krok 12:
Na każdym kotle kładziemy jedno ugotowane i obrane jajko przepiórcze, a następnie przykrywamy je mielonym mięsem.
Krok 13:
Kotlety z jajkiem w środku formujemy do pożądanego rozmiaru.
Krok 14:
Uformowane kotlety są dobrze zwinięte w mące.
Krok 15:
Rozłóż kotlety zwinięte w mące na talerzu.
Krok 16:
Podgrzej patelnię na kuchence z niewielką ilością oleju roślinnego i rozłóż kotlety.
Krok 17:
Smażyć kotlety na wysokiej temperaturze pieca na złoty kolor z każdej strony.
Krok 18:
Aby przygotować sos grzybowy, dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli.
Krok 19:
Wlej dwie lub trzy łyżki oleju roślinnego na głęboką patelnię, a następnie włóż do niej posiekaną cebulę i smaż, mieszając na średniej temperaturze kuchenki przez około trzy minuty, aż będzie przezroczysta.
Krok 20:
Pokrój dwieście pięćdziesiąt gramów pieczarek na cienkie Tworzywa sztuczne.
Krok 21:
Rozłóż pokrojone grzyby na patelni do cebuli.
Krok 22:
Mieszając smażyć grzyby na wysokiej temperaturze pieca przez około cztery minuty.
Krok 23:
Wlej sól do smaku na patelnię, dodaj trochę koperku, drobno posiekany ząbek czosnku i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 24:
Wlej dwieście pięćdziesiąt gramów 10% śmietany na patelnię z grzybami.
Krok 25:
Dodaj liść laurowy do smaku na patelnię, mieszankę czarnej i czerwonej papryki, wymieszaj wszystkie składniki i zagotuj, a następnie wyłącz piec i wyjmij patelnię z pieca.
Krok 26:
Rozłóż smażone kotlety z patelni w naczyniu do pieczenia.
Krok 27:
Posyp kotlety na wierzchu startym na drobnej tarce twardym serem.
Krok 28:
Włóż przygotowany sos grzybowy do formy i włóż go do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni na dwadzieścia pięć do trzydziestu minut.
Krok 29:
Po upływie czasu wyjmujemy z piekarnika formę z gotowanymi kotletami z sosem grzybowym.
Krok 30:
Ugotowane kotlety układamy na porcjowanych talerzach i podajemy do stołu.
Krok 31:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
kotlety w piekarniku z sosem, serem i sosem grzybowym. Cóż, bardzo prosty przepis na świąteczny stół! Te pyszne kotlety z indyka z wieloskładnikowym nadzieniem i delikatnym sosem znikają z talerzy w ciągu kilku minut! Jestem pewien, że na pewno nie próbowałeś takich wyjątkowych domowych kotletów z aromatycznym kremowym sosem. Wszyscy się w nich zakochują i na zawsze! Pieczone w prostym piekarniku te domowe, soczyste kotlety ze szlachetnego indyka idealnie komponują się z puree. Pamiętaj, aby przygotować takie niesamowite kotlety z oryginalnym nadzieniem z pachnących grzybów, sera, jajek zgodnie z proponowanym przeze mnie przepisem, aby dać sobie prawdziwe święto smaku! Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g