Sałatka z gotowanej wieprzowiny

Ta sałatka z pewnością zachwyci gości swoim smakiem! Sałatka z gotowaną wieprzowiną jest niezwykle smaczna, składniki doskonale ze sobą współgrają, okazuje się soczysta i apetyczna. Wieprzowina do gotowania powinna być chuda, dobrze, jeśli jest to polędwica lub chudy gulasz. Kształt sałatki można nadać absolutnie dowolny, w zależności od tego, jakie wakacje zostaną przygotowane. Pomidor do gotowania lepiej wybrać soczysty i dojrzały.
svetikSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 12 g
tłuszcze 62 % 21 g
węglowodany 3 % 1 g
231 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Wieprzowinę myjemy, po czym gotujemy w osolonej wodzie przez 30 minut od momentu wrzenia, następnie schładzamy i kroimy w drobną kostkę. Rozłóż mięso na płaskim naczyniu, nadając mu pożądany kształt, delikatnie posmaruj majonezem.

2. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy w zimnej wodzie, obieramy, pocieramy na drobnej tarce bez oddzielania białek żółtkami.

2. Po mięsie rozprowadzamy ser, wstępnie starty na drobnej tarce, smarujemy majonezem.

3. Pomidor umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, ułożyć na serze.

4. Ułóż jajka górną warstwą, udekoruj powierzchnię sałatki według uznania, na przykład oliwkami i ziołami.

wysyłamy naczynie do lodówki na 40 minut, po czym można je podać.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy