serniki z bananem z mąki i twarogu na jajkach
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
i gotuję serniki z bananem w ten sposób. Przetrzyj twaróg przez sito. Następnie mieszam go z jajkami, dodając granulowany cukier i sól. Ugniatam banana widelcem (można go zetrzeć lub zmielić w blenderze) i wymieszać z masą twarogową. Zagniatam ciasto, wprowadzając wymaganą ilość mąki. Robię małe ciasta z twarogu i smażymy na patelni z rozgrzanym masłem. Możesz je upiec w piekarniku. Serniki z bananem są gotowe, układamy je na talerzach, polewamy dżemem lub kwaśną śmietaną. Takie jedzenie powinno być spożywane przez dzieci od drugiego roku życia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g