skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę i wymieszaj ze szczyptą soli.
2. Rozbij jajka do miski, dodaj do nich śmietanę i ubij trzepaczką.
3. Łączymy mieszankę jajeczną z mąką. Ciasto jest gotowe. Konsystencja powinna przypominać gęstą śmietanę.
4. Nasmaruj patelnię olejem roślinnym, rozłóż na niej ciasto.
5. Na cieście układamy ogórki i kiełbaski pokrojone w plasterki.
6. Połóż kółka pomidorów na wierzchu.
7. Pomidory posyp solą do smaku, czarnym pieprzem.
8. Rozdrobniony ser wlać na wierzch.
9. Teraz kładziemy patelnię na kuchence (ogień umiarkowany - poniżej średniej), przykrywamy ją pokrywką.
10. Gotuj pizzę przez 10-15 minut(aż ser się rozpuści i ciasto się upiecze).
11. Posyp gotową pizzę posiekanymi świeżymi ziołami i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g