skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić szybką pizzę według tego przepisu, potrzebujemy patelni z dnem o średnicy 28 cm. Jeśli nie masz patelni z takim dnem, po prostu zmniejsz ilość oferowanych składników.
Krok 2:
Aby przygotować bazę w głębokiej misce, wymieszaj jajka, śmietanę i majonez i za pomocą trzepaczki Zamień wszystko w jednorodną masę. Stopniowo dodawaj 1 łyżkę mąki bez góry do mieszanki jajeczno-kwaśnej śmietany i zagniataj rzadkie ciasto.
Krok 3:
Nasmaruj zimną patelnię olejem roślinnym i wlej do niej ciasto. Na wierzchu ciasta rozprowadzamy keczup, a resztę nadzienia według własnych upodobań. Używam pokrojonych grzybów, szynki i pomidorów, nadzienie układam w przypadkowej kolejności.
Krok 4:
Po ułożeniu pieczarek z szynką i pomidorami, które doprawiłam solą i czarnym pieprzem, posypałam nadzienie startym serem. Kładziemy patelnię na kuchence, najpierw włączamy ogień na pełną moc na 2 minuty, aby ciasto się chwyciło, a następnie wykonujemy minimalny ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i pieczemy pizzę na patelni, aż ser się stopi, około 8-10 minut.
Krok 5:
Gotową pizzę kroimy porcjami i podajemy do stołu. Szybka, smaczna i bardzo pożywna Pizza na patelni jest gotowa w 10 minut! Smacznego!
przepis na tę pizzę można bezpiecznie nazwać fast foodem, doskonale nadaje się na lekką przekąskę, można ją przygotować na śniadanie lub podwieczorek. Ta pizza jest pieczona na patelni, co sprawia, że wygląda jak zwykły omlet, tylko kilka razy smaczniejszy. Ciasto jest bardzo miękkie i soczyste. Więc jeśli lubisz jeść pizzę rękami, jak we włoskich filmach, ten przepis jest właśnie dla ciebie. Nadzienie może być najbardziej zróżnicowane, ale głównym składnikiem jest ser, duża ilość sera, który topi się, rozprowadza na całej powierzchni pizzy, czyniąc ją miękką i delikatną. Przygotowanie pizzy na patelni zajmuje tylko 10 minut, a kolejne 10 minut poświęcisz na etap przygotowawczy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g