Pizza na patelni w 10 minut z szynką i grzybami

szybka w przygotowaniu Pizza dla całej rodziny. Ten przepis może pochwalić się oryginalnością i szybkim gotowaniem. Pizza przygotowana zgodnie z tym przepisem na patelni będzie soczysta i delikatna. Będzie pasować, jeśli przyjaciele przychodzą do Ciebie na spotkania lub musisz przygotować śniadanie dla rodziny.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 8 g
tłuszcze 42 % 14 g
węglowodany 33 % 11 g
206 kcal
IG: 27 / 0 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić szybką pizzę według tego przepisu, potrzebujemy patelni z dnem o średnicy 28 cm. Jeśli nie masz patelni z takim dnem, po prostu zmniejsz ilość oferowanych składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować bazę w głębokiej misce, wymieszaj jajka, śmietanę i majonez i za pomocą trzepaczki Zamień wszystko w jednorodną masę. Stopniowo dodawaj 1 łyżkę mąki bez góry do mieszanki jajeczno-kwaśnej śmietany i zagniataj rzadkie ciasto.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasmaruj zimną patelnię olejem roślinnym i wlej do niej ciasto. Na wierzchu ciasta rozprowadzamy keczup, a resztę nadzienia według własnych upodobań. Używam pokrojonych grzybów, szynki i pomidorów, nadzienie układam w przypadkowej kolejności.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po ułożeniu pieczarek z szynką i pomidorami, które doprawiłam solą i czarnym pieprzem, posypałam nadzienie startym serem. Kładziemy patelnię na kuchence, najpierw włączamy ogień na pełną moc na 2 minuty, aby ciasto się chwyciło, a następnie wykonujemy minimalny ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i pieczemy pizzę na patelni, aż ser się stopi, około 8-10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotową pizzę kroimy porcjami i podajemy do stołu. Szybka, smaczna i bardzo pożywna Pizza na patelni jest gotowa w 10 minut! Smacznego!

przepis na tę pizzę można bezpiecznie nazwać fast foodem, doskonale nadaje się na lekką przekąskę, można ją przygotować na śniadanie lub podwieczorek. Ta pizza jest pieczona na patelni, co sprawia, że wygląda jak zwykły omlet, tylko kilka razy smaczniejszy. Ciasto jest bardzo miękkie i soczyste. Więc jeśli lubisz jeść pizzę rękami, jak we włoskich filmach, ten przepis jest właśnie dla ciebie. Nadzienie może być najbardziej zróżnicowane, ale głównym składnikiem jest ser, duża ilość sera, który topi się, rozprowadza na całej powierzchni pizzy, czyniąc ją miękką i delikatną. Przygotowanie pizzy na patelni zajmuje tylko 10 minut, a kolejne 10 minut poświęcisz na etap przygotowawczy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy