skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania obfitej zamkniętej pizzy z pysznym omletem w chlebie.
Krok 2:
Aby zrobić omlet, robimy puste miejsce i wycinamy okruchy w kromce chleba.
Krok 3:
Na odpowiednim talerzu do przygotowania nadzienia kruszymy wycięte okruchy chleba.
Krok 4:
Drobno posiekaj wymaganą ilość twardego sera i rozłóż go na talerzu.
Krok 5:
Pokrój wymaganą ilość kiełbasy na małe kawałki, a także rozłóż na talerzu.
Krok 6:
Wlej drobno posiekane warzywa do wspólnego talerza.
Krok 7:
Rozbijamy również jedno jajko kurze na wspólny talerz.
Krok 8:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na talerzu widelcem.
Krok 9:
Smarujemy powierzchnię Teflonową uniwersalnego urządzenia do gotowania dużej liczby różnych potraw niewielką ilością oleju roślinnego i włączamy urządzenie.
Krok 10:
Na natłuszczonej powierzchni teflonowej urządzenia uniwersalnego układamy półfabrykat chleba, który wypełniamy przygotowanym nadzieniem i równomiernie go rozprowadzamy, zamykając urządzenie.
Krok 11:
Przygotowujemy pyszny omlet dokładnie przez dwie minuty, po czym wyłączamy uniwersalne urządzenie.
Krok 12:
Rozłóż szybko ugotowany omlet o średnim ogniu, który można regulować do smaku, na talerzu i podawaj na śniadanie.
Krok 13:
Wymieniamy panele teflonowe na urządzeniu uniwersalnym, aby przygotować zamkniętą pizzę.
Krok 14:
Nasmaruj panele teflonowe na urządzeniu uniwersalnym niewielką ilością oleju roślinnego.
Krok 15:
Przygotowujemy pokrojone kawałki chleba do przygotowania zamkniętej pizzy, nakładamy wymaganą ilość sosu pomidorowego na dwa z nich i równomiernie rozprowadzamy pędzlem.
Krok 16:
Na pozostałe dwie kromki chleba nakładamy wymaganą ilość majonezu i równomiernie rozprowadzamy pędzlem.
Krok 17:
Na kawałki z sosem pomidorowym rozłóż niewielką ilość cebuli pokrojonej w półpierścienie, dodaj wymaganą ilość posiekanej kiełbasy, trochę pomidorów z papryką i przykryj kawałkami twardego sera.
Krok 18:
Układamy kanapki na wierzchu kromkami chleba z warstwami majonezu i wysyłamy je na powierzchnię teflonową włączonego urządzenia uniwersalnego, następnie zamykamy urządzenie i gotujemy pizzę dokładnie przez trzy minuty, po czym nie zapominamy o wyłączeniu urządzenia.
Krok 19:
Ugotowane dwie zamknięte mini pizze układamy na talerzu i kroimy każdą Na dwie części, podajemy do stołu na śniadanie.
Krok 20:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
szybkie śniadanie-dwa pyszne dania dla aktywnych w kilka minut! Założę się, że nie próbowałeś jeszcze tak oryginalnego dania z REDMOND? Jego przepis obejmuje proste i niedrogie produkty. Każda gospodyni ma je w lodówce! Nie będziesz musiał robić ciasta, piec coś, ale rezultatem jest natychmiast oddzielna mini pizza i bujny omlet z różową soczystą kiełbasą pokrytą złotą skórką! Zaintrygowany? Przygotuj to szybkie śniadanie, aby rozpieszczać kubki smakowe i ponownie zasmakować życia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb pszenny 2 odmiany - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Bochenek prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g