zamknięta pizza z omletem z serem i pół wędzoną kiełbasą

wspaniała mini pizza i świetny omlet w 5 minut! Wspaniały przepis na szybkie śniadanie z omletu z zamkniętą pizzą za pomocą uniwersalnego urządzenia, które z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 11 g
tłuszcze 34 % 14 g
węglowodany 39 % 16 g
232 kcal
IG: 12 / 6 / 82

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania obfitej zamkniętej pizzy z pysznym omletem w chlebie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić omlet, robimy puste miejsce i wycinamy okruchy w kromce chleba.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na odpowiednim talerzu do przygotowania nadzienia kruszymy wycięte okruchy chleba.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj wymaganą ilość twardego sera i rozłóż go na talerzu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój wymaganą ilość kiełbasy na małe kawałki, a także rozłóż na talerzu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej drobno posiekane warzywa do wspólnego talerza.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozbijamy również jedno jajko kurze na wspólny talerz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na talerzu widelcem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smarujemy powierzchnię Teflonową uniwersalnego urządzenia do gotowania dużej liczby różnych potraw niewielką ilością oleju roślinnego i włączamy urządzenie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na natłuszczonej powierzchni teflonowej urządzenia uniwersalnego układamy półfabrykat chleba, który wypełniamy przygotowanym nadzieniem i równomiernie go rozprowadzamy, zamykając urządzenie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przygotowujemy pyszny omlet dokładnie przez dwie minuty, po czym wyłączamy uniwersalne urządzenie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż szybko ugotowany omlet o średnim ogniu, który można regulować do smaku, na talerzu i podawaj na śniadanie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wymieniamy panele teflonowe na urządzeniu uniwersalnym, aby przygotować zamkniętą pizzę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Nasmaruj panele teflonowe na urządzeniu uniwersalnym niewielką ilością oleju roślinnego.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przygotowujemy pokrojone kawałki chleba do przygotowania zamkniętej pizzy, nakładamy wymaganą ilość sosu pomidorowego na dwa z nich i równomiernie rozprowadzamy pędzlem.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Na pozostałe dwie kromki chleba nakładamy wymaganą ilość majonezu i równomiernie rozprowadzamy pędzlem.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Na kawałki z sosem pomidorowym rozłóż niewielką ilość cebuli pokrojonej w półpierścienie, dodaj wymaganą ilość posiekanej kiełbasy, trochę pomidorów z papryką i przykryj kawałkami twardego sera.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Układamy kanapki na wierzchu kromkami chleba z warstwami majonezu i wysyłamy je na powierzchnię teflonową włączonego urządzenia uniwersalnego, następnie zamykamy urządzenie i gotujemy pizzę dokładnie przez trzy minuty, po czym nie zapominamy o wyłączeniu urządzenia.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Ugotowane dwie zamknięte mini pizze układamy na talerzu i kroimy każdą Na dwie części, podajemy do stołu na śniadanie.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

szybkie śniadanie-dwa pyszne dania dla aktywnych w kilka minut! Założę się, że nie próbowałeś jeszcze tak oryginalnego dania z REDMOND? Jego przepis obejmuje proste i niedrogie produkty. Każda gospodyni ma je w lodówce! Nie będziesz musiał robić ciasta, piec coś, ale rezultatem jest natychmiast oddzielna mini pizza i bujny omlet z różową soczystą kiełbasą pokrytą złotą skórką! Zaintrygowany? Przygotuj to szybkie śniadanie, aby rozpieszczać kubki smakowe i ponownie zasmakować życia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb pszenny 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Bochenek prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy