naleśniki kapustne z cebulą
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj drobno kapustę
Krok 2:
Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.
Krok 3:
Posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Krok 4:
Odcedź wrzącą wodę z kapusty i wymieszaj z cebulą, jajkiem, solą i mąką
Krok 5:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Rozgrzej patelnię, dodaj olej roślinny i dodaj 1 łyżkę do patelni. l naleśniki.
Krok 7:
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g