naleśniki kapustne z cebulą

bardzo smaczne, delikatne i soczyste placki z kapusty. Podawać ze śmietaną.
PoDomashnemyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 17 % 1 g
węglowodany 67 % 4 g
26 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj drobno kapustę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odcedź wrzącą wodę z kapusty i wymieszaj z cebulą, jajkiem, solą i mąką

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozgrzej patelnię, dodaj olej roślinny i dodaj 1 łyżkę do patelni. l naleśniki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć z obu stron na złoty kolor.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy