śniadanie dla kochanków z kiełbaskami z jajkami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój kiełbaski wzdłuż na pół, nie przecinając ich do końca.
Krok 2:
Uformuj serca z kiełbasek, zabezpieczając końce wykałaczką. Umieść na patelni.
Krok 3:
Delikatnie wbij jajko w środek każdego serca. Posolić. Gotuj jajecznicę bez rozgotowywania jajek. I możesz gotować w kuchence mikrofalowej z maksymalną mocą przez 2 minuty.
Krok 4:
Smacznego!
Krok 5:
Miłość i szczęście!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g