łódki z kiełbasą z jajkiem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Parówki przeciąć na środku, ale nie do końca;
2. Posmaruj patelnię olejem i podgrzej;
3. Ułóż kiełbaski, rozsuwając boki w zależności od rodzaju łodzi;
4. Wbić w" łódki " po jajku, posolić;
5. Smażyć do miękkości;
6. Jeśli potrzebujesz chłodnego żółtka - przykryj patelnię pokrywką;
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g