łódki z kiełbasą z jajkiem

natychmiastowe pyszne obfite śniadanie na stole!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 12 g
tłuszcze 57 % 17 g
węglowodany 3 % 1 g
207 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Parówki przeciąć na środku, ale nie do końca;
2. Posmaruj patelnię olejem i podgrzej;
3. Ułóż kiełbaski, rozsuwając boki w zależności od rodzaju łodzi;
4. Wbić w" łódki " po jajku, posolić;
5. Smażyć do miękkości;
6. Jeśli potrzebujesz chłodnego żółtka - przykryj patelnię pokrywką;
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy