skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować przekąskę, potrzebujemy kawałka świeżego łososia, z którego usuwamy skórę i usuwamy wszystkie kości.
Krok 2:

Pokrój cebulę.
Krok 3:

Podgrzej piec, wlej olej roślinny na patelnię, rozłóż cebulę i smaż, aż stanie się przezroczysta na wysokim poziomie.
Krok 4:

Posiekaj koperek i pietruszkę.
Krok 5:

Dodaj zieleninę na patelnię do cebuli i dobrze wymieszaj szpatułką.
Krok 6:

Dodaj ocet balsamiczny do cebuli i ziół.
Krok 7:

Smaż przez kolejne dwie minuty i wyjmij z pieca.
Krok 8:

Rozbij dwa jajka, oddziel żółtka od białek i włóż je do kubka.
Krok 9:

Dodaj bułkę tartą do żółtek i dobrze wymieszaj.
Krok 10:

Rozłóż smażoną cebulę z ziołami na bułce tartej z żółtkiem.
Krok 11:

Dokładnie wymieszaj i przygotuj sos na przekąskę.
Krok 12:

Dobrze nasmaruj spód i boki formy olejem roślinnym i włóż do niego warstwę ryżu, którą zagęszczamy do centymetra.
Krok 13:

Pokrój rybę na kawałki, włóż do miski, sól do smaku, dodaj przyprawy do ryb, dopraw olejem roślinnym i równomiernie rozłóż kawałki ryby na ryżu.
Krok 14:

Rozłóż gotowy sos równomiernie na łososiu. Włącz piekarnik na 200 stopni i piecz przez 25 minut.
Krok 15:

Oczyść, umyj, pokrój pieczarki i usmaż na patelni w najwyższej temperaturze.
Krok 16:

Dodaj olej roślinny i zioła, smaż przez kilka minut, sól i pieprz do smaku.
Krok 17:

Wyjmujemy nasze danie z piekarnika, równomiernie rozprowadzamy smażone grzyby na wierzchu i przykrywamy pokrywką przez pięć minut.
Krok 18:

Ostrożnie zdejmij formę i podaj danie na świątecznym stole.
Krok 19:

Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie w domu noworocznych świątecznych przekąsek z rybami razem!
oryginalna, szybka i soczysta gorąca przekąska! Okazuje się, że zawsze jest pyszny, bardzo szybko dla Twoich gości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g


