skład / składniki
metoda gotowania
Krok 1: połóż wszystkie elementy na stole na kilka minut przed rozpoczęciem manipulacji-powinny się rozgrzać.
wlej cukier granulowany i sól kuchenną do rozgrzanego pełnego mleka. Uwolnij jajko ze skorupy i wymieszaj.
Krok 2 wlej klarowane masło, dodaj proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Wymieszać. Substancja powinna mieć płynność kwaśnej śmietany o średniej zawartości tłuszczu.
wskazówki: nie bądź leniwy, aby przepuścić mąkę przez sito-spowoduje to napełnienie produktu powietrzem i oddzielenie zbrylonych cząstek.
Krok 3 naleśniki piec na gorącej patelni bez oleju. Gdy na powierzchni tortilli pojawią się bąbelki, Odwróć.
wskazówki: wlej ciasto w takich dawkach, aby uzyskać koła o średnicy 10-15 cm.
Krok 4 uformuj rumiane tortille w mały stos. Poczęstuj przyjaciół, polewając naleśniki, syrop klonowy i dekorując ulubionymi owocami. Zaproponuj kawę ze śmietaną na deser, ciepły napój kakaowy lub mleko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g