mashkichiri z fasoli mung i ryżu z tłuszczem z ogona

chociaż dla amatora, ale po wypróbowaniu chcę więcej. Jego korzyści są ogromne. Fasola mung zawiera dużo błonnika i białka niezbędnego dla organizmu, które jest budulcem zdrowych komórek. Zauważono nawet, że z cukrzycą lub złym metabolizmem jest w stanie zastąpić szereg produktów, które z tego czy innego powodu pogarszają zdrowie. Z nim całkiem możliwe jest zrzucenie nadwagi.Wiele osób lubi podawać sos pomidorowy ze smażonej cebuli i pomidora do mashkichiri. Ale danie o Smaku jagnięcym jest tak smaczne, więc świeże warzywa są dla niego najbardziej.
olenikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 27 % 13 g
węglowodany 49 % 24 g
263 kcal
IG: 8 / 38 / 54

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

na wschodzie wielu uwielbia fasolę za jej wartość odżywczą, ale niektórzy nie lubią długo bawić się jej gotowaniem, dlatego nawet zapominają o tej kulturze fasoli. I na próżno, ponieważ z niego owsianka i zupy, zwłaszcza z jagnięciną, są bardzo poszukiwane w Azji Środkowej, zwłaszcza w Indiach. Uważa się, że pochodzi stamtąd.

a jeśli nadal zdecydujesz się na gotowanie, zacznijmy:

1. Najpierw zajmijmy się zbożami. Myjemy dobrze przez sito, aby pozbyć się niewidzialnych ziaren piasku. Sprawdzamy również obecność kamyków, co jest powszechne, a jednocześnie usuwamy niezbyt piękne ziarna. Następnie napełnij fasolę Mash ciepłą wodą do połowy, aby pił i oddychał oraz dobrze solił.

2. Opłucz ryż, aż będzie przezroczysty, a także zalej go w połowie ciepłą wodą. A teraz możesz zrobić wszystko inne i okresowo nie zapomnij wymieszać zbóż, aby uzyskać równomierny pęcznienie, a także sól.

3. Stawiamy kocioł na spokojnym ogniu, niech się rozgrzeje i wysyłamy do niego tłuszcz z ogona, pokrojony w małe kostki. Nie powinien się palić, po prostu spokojnie topić. Następnie tryb jagnięciny w środkowych kawałkach i wysyłamy do tłuszczu.

4. Tryb cebuli w kostkę i wyślij tam. A teraz zaczynamy dobrze smażyć, dodając Gaz. Olejki eteryczne z cebuli dobrze rozmrażają mięso i wystarczy poczekać na złoty kolor.

5. Marchew (moja jest żółta) i pomidory są również pokrojone w kostkę i w kotle. Smaż jeszcze przez 5 minut i wyślij strzały czosnku. Chciałbym zauważyć, że składniki w tej linii nie są wymagane, są raczej wielokolorowe. A kiedy już polubiłeś smażenie, możesz przenieść mung wraz z wodą do kotła.

6. I tu najważniejsze jest dodanie odpowiedniej ilości wody! Dodaj więcej (wcześniej zrób wrzącą wodę), aby woda wyszła ze środkowego palca w górę i poczekaj na zikipanię. Następnie podgrzej do minimum i pozwól wodzie ledwo się zagotować pod zamkniętą pokrywką. Po 20-30 minutach spójrz, jak tylko fasola mung trochę się zepsuje, możesz położyć ryż.

7. Po 20 minutach otwórz pokrywkę i dobrze wymieszaj, a jednocześnie odparuj nadmiar płynu, jeśli jest dostępny. Tutaj możesz samodzielnie zmieniać gęstość.

jak widać nic skomplikowanego, tylko kilka niuansów, a pyszne zdrowe danie jest gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Strzały czosnku - 110   kcal/100g
  • Mash - 300   kcal/100g
  • Gruby brzuch - 897   kcal/100g

Podobne przepisy