skład / składniki
metoda gotowania
na wschodzie wielu uwielbia fasolę za jej wartość odżywczą, ale niektórzy nie lubią długo bawić się jej gotowaniem, dlatego nawet zapominają o tej kulturze fasoli. I na próżno, ponieważ z niego owsianka i zupy, zwłaszcza z jagnięciną, są bardzo poszukiwane w Azji Środkowej, zwłaszcza w Indiach. Uważa się, że pochodzi stamtąd.
a jeśli nadal zdecydujesz się na gotowanie, zacznijmy:
1. Najpierw zajmijmy się zbożami. Myjemy dobrze przez sito, aby pozbyć się niewidzialnych ziaren piasku. Sprawdzamy również obecność kamyków, co jest powszechne, a jednocześnie usuwamy niezbyt piękne ziarna. Następnie napełnij fasolę Mash ciepłą wodą do połowy, aby pił i oddychał oraz dobrze solił.
2. Opłucz ryż, aż będzie przezroczysty, a także zalej go w połowie ciepłą wodą. A teraz możesz zrobić wszystko inne i okresowo nie zapomnij wymieszać zbóż, aby uzyskać równomierny pęcznienie, a także sól.
3. Stawiamy kocioł na spokojnym ogniu, niech się rozgrzeje i wysyłamy do niego tłuszcz z ogona, pokrojony w małe kostki. Nie powinien się palić, po prostu spokojnie topić. Następnie tryb jagnięciny w środkowych kawałkach i wysyłamy do tłuszczu.
4. Tryb cebuli w kostkę i wyślij tam. A teraz zaczynamy dobrze smażyć, dodając Gaz. Olejki eteryczne z cebuli dobrze rozmrażają mięso i wystarczy poczekać na złoty kolor.
5. Marchew (moja jest żółta) i pomidory są również pokrojone w kostkę i w kotle. Smaż jeszcze przez 5 minut i wyślij strzały czosnku. Chciałbym zauważyć, że składniki w tej linii nie są wymagane, są raczej wielokolorowe. A kiedy już polubiłeś smażenie, możesz przenieść mung wraz z wodą do kotła.
6. I tu najważniejsze jest dodanie odpowiedniej ilości wody! Dodaj więcej (wcześniej zrób wrzącą wodę), aby woda wyszła ze środkowego palca w górę i poczekaj na zikipanię. Następnie podgrzej do minimum i pozwól wodzie ledwo się zagotować pod zamkniętą pokrywką. Po 20-30 minutach spójrz, jak tylko fasola mung trochę się zepsuje, możesz położyć ryż.
7. Po 20 minutach otwórz pokrywkę i dobrze wymieszaj, a jednocześnie odparuj nadmiar płynu, jeśli jest dostępny. Tutaj możesz samodzielnie zmieniać gęstość.
jak widać nic skomplikowanego, tylko kilka niuansów, a pyszne zdrowe danie jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Strzały czosnku - 110 kcal/100g
- Mash - 300 kcal/100g
- Gruby brzuch - 897 kcal/100g