krew wieprzowa z kaszą gryczaną
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Kasza gryczana jest moja, gotowana w mleku do połowy.
2. Tłuszcz kroimy w cienkie paski, rozprowadzamy na gorącej patelni, czekamy 2-3 minuty, aby stopić tłuszcz, a następnie usuwamy kawałki tłuszczu, wlewamy krew na patelnię.
3. Doprowadź krew do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień, smaż przez 5-7 minut.
4. Rozłóż kaszę gryczaną na patelni, dodaj przyprawy: kminek, kolendrę, liść laurowy, ziarna pieprzu, przykryj patelnię pokrywką, gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
5. Obieramy czosnek, przepuszczamy przez prasę, wkładamy na patelnię, solimy naczynie do smaku, mieszamy.
w razie potrzeby podawaj na stole, dekorując zielenią.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Krew wieprzowa - 216 kcal/100g