skład / składniki
metoda gotowania
gotowanie zaczynamy od kurczaka. Bierzemy pierś z kurczaka, jeśli masz ją ze skórą - usuwamy ją, usuwamy nadmiar tłuszczu. Mój. Pokrój na małe kawałki. Podgrzej patelnię, dodaj trochę oleju i wrzuć kurczaka. Okresowo mieszaj. Możesz dodać trochę przypraw, ale nie za dużo i posolić do smaku. Kiedy woda z kurczaka całkowicie wyparuje, a kurczak zacznie nabierać opalonego wyglądu - wyłącz go.
przygotuj pozostałe składniki. Mój pomidor i ogórek. Usuwamy wszystkie niepotrzebne. Pokrój ogórek w cienkie paski, a pomidory w półpierścienie.
sos: to proste. Wymieszaj śmietanę i przyprawy w osobnym pojemniku. Gotowe.
i montaż. Bierzemy 1 arkusz chleba pita i kroimy na pół. Z krawędzią posmaruj nasz sos małym paskiem. Na wierzchu kładziemy marchewki po koreańsku. Zajęło mi 4-6 widelców na 2 shawarmy. Połóż na sosie na wierzchu. Następnie rozłóż połowę kurczaka na marchewce. Posmaruj trochę sosem (wlej trochę na wierzch). Następnie włóż również ogórek i pomidor. Zawijać. Następnie możesz usmażyć na patelni z każdej strony lub zanurzyć w grillu, jeśli go masz. Jedzenie serwowane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g