skład / składniki
metoda gotowania
1. Rodzynki myjemy i moczymy przez pół godziny, następnie spuszczamy wodę i spłukujemy czystą wodą.
2. Wlej płatki, kandyzowane owoce do odpowiedniego pojemnika, rozłóż rodzynki.
3. Rozbij jajko, wymieszaj.
4. Wlewamy wodę i ponownie przeszkadzamy.
5. Pozostaw masę na 5 minut.
6. Podgrzej patelnię na średnim ogniu, posmaruj ją lekko oliwą z oliwek.
7. Rozłóż połowę mieszanki na patelni, wyrównaj, zmniejsz ogień do minimum i gotuj owsiankę, aż nadmiar wilgoci wyparuje. Kryterium gotowości będzie również fakt, że owsiankę można obrócić łopatką na drugą stronę.
8. Na innym toronie gotujemy do zrumienienia.
9. W ten sam sposób przygotowujemy drugi naleśnik.
10. obierz banany, pokrój je w plasterki.
11. Połóż gotowe płatki owsiane na talerzach, połóż koła bananów na jednej połowie, przykryj drugą połową naleśnika.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Kandyzowane - 216 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g