chrupiące gofry cukrowe na patelni
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj białko z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mleko, mąkę i zagniataj ciasto bez grudek.
Krok 2:
Na zimnej powierzchni patelni rozsmaruj trochę ciasta bardzo cienko.
Krok 3:
Opiekaj gofr na małym ogniu z jednym
Krok 4:
I po drugiej stronie.
Krok 5:
Zwiń na ciepło, w przeciwnym razie pęknie. Lepiej jest użyć dwóch patelni, wtedy na przemian ostygną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g