kiełki bambusa z wieprzowiną

Dołącz do kuchni japońskiej, przygotuj nowe potrawy! Kiełki bambusa z wieprzowiną należy podawać jako drugie gorące danie. Ten przepis wykorzystuje łopatkową część wieprzowiny, ale możesz wziąć polędwicę, polędwicę, mostek, wszystko, co masz pod ręką. Kuchnia japońska zachwyca swoją kolorystyką i oryginalnością!
Lilik75Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 8 g
tłuszcze 47 % 14 g
węglowodany 27 % 8 g
168 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

moje mięso, pokrój na małe kawałki, włóż do miski, wlej wino i sos sojowy, sól, pieprz, wymieszaj, rozbij jajka do miski, ubij widelcem do uzyskania gładkości, wlej powstałą mieszaninę do miski z mięsem, wymieszaj, pozostaw na pół godziny.

pęd bambusa przecinamy na pół, kroimy na cienkie talerze. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w paski. Obierz cebulę i czosnek, pokrój cebulę w kostkę, czosnek w plasterki. 

na oleju roślinnym smażyć mięso na złoty kolor, następnie dodać cebulę z czosnkiem, smażyć przez 1-2 minuty, a następnie rozłożyć kiełki bambusa i pieprz, smażyć, aż mięso będzie całkowicie ugotowane, około 20 minut. 

podawaj na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Kiełki bambusa - 27   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wino - 76   kcal/100g

Podobne przepisy