kiełki bambusa z wieprzowiną
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
moje mięso, pokrój na małe kawałki, włóż do miski, wlej wino i sos sojowy, sól, pieprz, wymieszaj, rozbij jajka do miski, ubij widelcem do uzyskania gładkości, wlej powstałą mieszaninę do miski z mięsem, wymieszaj, pozostaw na pół godziny.
pęd bambusa przecinamy na pół, kroimy na cienkie talerze. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w paski. Obierz cebulę i czosnek, pokrój cebulę w kostkę, czosnek w plasterki. 
na oleju roślinnym smażyć mięso na złoty kolor, następnie dodać cebulę z czosnkiem, smażyć przez 1-2 minuty, a następnie rozłożyć kiełki bambusa i pieprz, smażyć, aż mięso będzie całkowicie ugotowane, około 20 minut. 
podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kiełki bambusa - 27 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wino - 76 kcal/100g