skład / składniki
metoda gotowania
na początek przygotowujemy warzywa i piersi. Usuwamy skórę i kości z piersi, tryb w kostkę. Myjemy warzywa. Drobno posiekaj cebulę, marchewkę na grubej tarce, posiekaj kapustę.
zaczynamy gotować.
weź większą patelnię ( gotowałem za pomocą multicookera) podgrzej, wlej olej (użyłem lnu) rozłóż cebulę i smaż na złoty kolor, a następnie dodaj marchewki, smaż dalej. Gdy warzywa są gotowe, połóż na nich kurczaka i smaż, aż będzie gotowy. Po dodaniu fasoli (spłukałem fasolę przed dodaniem). Smażymy trochę i dodajemy sos, mam SOS tiriyaki do smażenia, dodajemy sól, przyprawy do smaku, mieszamy, smażymy przez kolejne 5 minut. Dodaj kapustę i wymieszaj, przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gotowana, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypaliła. 5 minut przed gotowaniem dodaj szczyptę koperku(do smaku) i liść laurowy (również do smaku). Doprowadzamy do gotowości, wyłączamy i podajemy rodzaj pokrywką. Możesz umieścić ząbek czosnku dla smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g