duszona kapusta z piersią kurczaka i fasolą

Łatwy do przygotowania pyszny obiad! Możesz podawać jako osobne danie lub z przystawką. Na przykład z ziemniakami w dowolnej gotowanej formie (tłuczone ziemniaki, smażone, gotowane), z makaronem. Cóż, dla moich przygotowałem kaszę gryczaną.
MichałAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 8 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 47 % 8 g
61 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

na początek przygotowujemy warzywa i piersi. Usuwamy skórę i kości z piersi, tryb w kostkę. Myjemy warzywa. Drobno posiekaj cebulę, marchewkę na grubej tarce, posiekaj kapustę.
zaczynamy gotować.
weź większą patelnię ( gotowałem za pomocą multicookera) podgrzej, wlej olej (użyłem lnu) rozłóż cebulę i smaż na złoty kolor, a następnie dodaj marchewki, smaż dalej. Gdy warzywa są gotowe, połóż na nich kurczaka i smaż, aż będzie gotowy. Po dodaniu fasoli (spłukałem fasolę przed dodaniem). Smażymy trochę i dodajemy sos, mam SOS tiriyaki do smażenia, dodajemy sól, przyprawy do smaku, mieszamy, smażymy przez kolejne 5 minut. Dodaj kapustę i wymieszaj, przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gotowana, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypaliła. 5 minut przed gotowaniem dodaj szczyptę koperku(do smaku) i liść laurowy (również do smaku). Doprowadzamy do gotowości, wyłączamy i podajemy rodzaj pokrywką. Możesz umieścić ząbek czosnku dla smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy