ciasto cebulowe z roztopionym serem

możesz przygotować na przyszłość w zamrażarce. Satysfakcjonujące i proste!
ShushaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 42 % 22 g
węglowodany 40 % 21 g
266 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze przyszłe nadzienie

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiel wszystkie suche składniki ciasta, dodaj Wszystko inne zgodnie z przepisem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dostaniesz ciasne, ale elastyczne ciasto

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż nadzienie, zrumienioną cebulę i ubite jajka w formie. W razie potrzeby duszone marchewki lub warzywa, choć smaczne bez nich. Rozłóż nadzienie, nie martw się, jeśli wydaje się, że nie ma dużo

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy