kurczak w kawałkach z pieczarkami i papryką na patelni
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Potrzebne składniki
Krok 2:

Smażyć kawałki kurczaka na oleju roślinnym na złoty kolor
Krok 3:

A tymczasem kroimy grzyby - pokroiłam je na 4 części
Krok 4:

Do smażonego kurczaka układamy grzyby, smażymy wszystko razem, aż płyn wyparuje
Krok 5:

Posyp papryką
Krok 6:

Perchim
Krok 7:

Solim
Krok 8:

Dodaj śmietanę
Krok 9:

Dusić pod przykryciem przez około 30 minut
Krok 10:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g


