kurczak w kawałkach z pieczarkami i papryką na patelni
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Smażyć kawałki kurczaka na oleju roślinnym na złoty kolor
Krok 3:
A tymczasem kroimy grzyby - pokroiłam je na 4 części
Krok 4:
Do smażonego kurczaka układamy grzyby, smażymy wszystko razem, aż płyn wyparuje
Krok 5:
Posyp papryką
Krok 6:
Perchim
Krok 7:
Solim
Krok 8:
Dodaj śmietanę
Krok 9:
Dusić pod przykryciem przez około 30 minut
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g